Club

Crystal Palace FC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
London

Op deze pagina check je het programma van de Engelse voetbalclub Crystal Palace. Verdiep jezelf ook in de uitslagen en de handige statistieken. De Eagles spelen in de Premier League en in diverse Engelse bekertoernooien. Volg ook eenvoudig het laatste nieuws rondom de club.

Programma Crystal Palace FC

Check hier alle wedstrijden van Crystal Palace FC die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Crystal Palace in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Crystal Palace FC

Elke wedstrijduitslag van Crystal Palace FC zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Crystal Palace FC selectie

Socials
@cpfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Crystal Palace

Crystal Palace is een voetbalclub uit het zuiden van Londen en is opgericht in 1905. Het is één van de jongere profclubs uit de Britse hoofdstad. Crystal Palace speelt haar thuiswedstrijden in Selhurst Park, dat is vernoemd naar een gebouw dat vroeger op de locatie van het stadion stond. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 26.000 toeschouwers. De club heeft met name een rivaliteit met andere clubs uit zuid-Londen, in het bijzonder Millwall en Charlton Athletic.

Historie

Bij de oprichting kwam Crystal Palace in eerste instantie uit in de Southern League, nadat het nieuwe Chelsea de enige open plek in de Football League had ingenomen. Vanaf het seizoen 1920/1921 mocht Crystal Palace uitkomen in de Football League Third Division, waar het direct kampioen werd. In 1924 verhuisde de club naar Selhurst Park, waar de thuiswedstrijden nog steeds gespeeld worden.

Diverse resultaten

Hoewel de club na het kampioenschap van 1921 uitkwam in de Second Division, degradeerde Crystal Palace alweer in 1925. Het duurde tot 1964 voordat Crystal Palace terugkeerde op het tweede niveau, met een korte periode op het vierde niveau tussendoor. In 1969 werd er bovendien promotie afgedwongen naar de First Division, de voorloper van de Premier League.

Crystal Palace degradeerde na enkele seizoenen en zakte zelfs even af naar het derde niveau. Daarna luidde het een periode in met relatief veel succes voor de club. Hoogtepunt was 1991, toen de club als derde eindigde in de Premier League. Waar de club sinds de jaren zeventig regelmatig promoveerde naar het hoogste niveau en ook weer snel degradeerde, speelt Crystal Palace sinds 2013 onafgebroken in de Premier League. In 1990 en 2016 werd de finale van de FA Cup behaald, maar de club wist beide finales niet te winnen.

Fans en clubiconen

Crystal Palace heeft een relatief grote fanschare met het oog op de sportieve prestaties van de club. Met name in het zuiden van Londen is de club populair, maar door het hele land heen heeft de club fangroepen. Crystal Palace kent een rivaliteit met Millwall en Charlton Athletic, beide clubs komen uit Zuid-Londen. Een nog grotere rivaliteit is er echter met Brighton Hove & Albion. Deze rivaliteit ontstond voornamelijk op sportieve gronden in de jaren zestig en zeventig, toen beide ploegen elkaar regelmatig tegenkwamen in een opmars naar het hoogste niveau. Het duel tussen beide ploegen wordt de M83 Derby genoemd, genoemd naar de snelweg tussen beide clubs.

Bekende (voormalige) spelers van Crystal Palace zijn onder meer Dougie Freedman, Nigel Martyn, John Salako en Julián Speroni.

Crystal Palace FC in Europa

Crystal Palace FC speelde in het verleden twee keer een Europese wedstrijd. In 1998 stond de club in de Intertoto Cup tegenover Samsunspor. De derde ronde verliep echter niet zoals gehoopt voor Crystal Palace. Op 17 september 1998 werd het in Londen 2-0 voor de Turkse club. De uitwedstrijd een week later ging niet veel beter voor Crystal Palace FC, de club verloor wederom met 2-0. Het had een grote stunt geweest als Crystal Palace FC toentertijd had gewonnen, de prestaties in de competitie vielen namelijk tegen.