Club

Millwall

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
London

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Millwall FC, check dan deze clubpagina op Voetbaluitslagen.com! Ontdek het programma van het eerste elftal, maar ook de uitslagen. Daarnaast kan je allerlei statistieken inkijken van de Lions.

Programma Millwall

Check hier alle wedstrijden van Millwall die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Millwall in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Millwall

Alle uitslagen van Millwall vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Millwall selectie

Socials
@millwallfcinsta
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Millwall FC

De Engelse voetbalclub Millwall FC komt uit het Londense wijk Bermondsey. De club bestaat al sinds 1885 en werd opgericht door enkele Schotse havenwerkers. Millwall FC speelt in seizoen 2020/2021 wederom in de Championship. Alle thuisduels van de voetbalclub worden gespeeld in het New Den Stadium, wat plaats biedt aan ruim 20.000 toeschouwers. Opvallend genoeg werd in 1937 een recordaantal toeschouwers genoteerd met 48.762 bezoekers. Sinds 1936 prijkt er een afbeelding van een leeuw op de shirts van de club.

Millwall hooligans

Millwall FC staat voornamelijk bekend om zijn knetterharde aanhang. De harde kern van de Londense voetbalclub is een samensmelting van diverse hooligangroepen, waaronder de Bushwackers en de F-Troop. Een van de motto’s van de supporters is ‘No One Likes Us, We Don’t Care’. Hoewel de club een stuk kleiner is dan de grootmachten uit Londen (Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur) heeft het buiten het veld een reputatie opgebouwd.

De Millwall Bushwackers hebben deze reputatie in de jaren zeventig en tachtig opgebouwd. De hooligangroep kwam regelmatig in aanraking met de politie en met andere hooligangroepen. Hoewel een groot deel van de supporters deze reputatie graag ziet verdwijnen, lijkt daar de komende tijd geen sprake van.

Prijzenkast

Millwall FC won het grootste deel van zijn prijzen in de beginfase van de club. In 1886 werd de East Londen FA Cup gewonnen, terwijl Millwall in 1887, 1888 en 1889 de East Londen Senior Cup won. De club werd kampioen in de Southern League in 1895 en 1896. In 1897 en 1899 werd de United League gewonnen. In 1904 bleek Millwall het sterkste in de Londen League.

Grote prijzen heeft de club niet weten te winnen. In 1974, 1977 en 1995 werd de kwartfinale bereikt van de Football League Cup. In 1900, 1903 en 1937 kwam Millwall niet verder dan de halve finale in de FA Cup. In 2004 werd voor de eerste en enige keer de finale bereikt van de FA Cup, deze finale ging met 3-0 verloren tegen Manchester United. Twee van de drie treffers kwamen op naam van Ruud van Nistelrooy en ook Cristiano Ronaldo kwam tot scoren. In 1927, 1938 en 2001 kroonde Millwall zich tot kampioen van de Football League Third Division. In 1962 werd het kampioenschap veiliggesteld in de Fourth Division. In 1988 was het kampioenschap in de Second Division een feit. In zowel 2010 als 2017 promoveerde Millwall via de play-offs naar de Championship.

Europese avonturen

Millwall FC speelde in zijn hele bestaan slechts twee officiële Europese wedstrijden. Dankzij de finaleplaats in de FA Cup (2004) werd deelname aan de UEFA Cup bereikt. Het sprookje eindigde al in de eerste ronde. Millwall FC verloor over twee duels van het Hongaarse Ferencvaros (1-1, 1-3). Sindsdien is de club ook niet meer in de buurt gekomen van Europese kwalificatie.