Club

Charlton Athletic

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
League One
Locatie:
London, Greater London

Charlton Athletic FC is een voetbalclub uit zuidoost-Londen. De club speelt in de Football League Championship, maar ook in de FA Cup en de EFL Cup. Volg The Addicks op de voet op Voetbaluitslagen.com.

Programma Charlton Athletic

Check hier alle wedstrijden van Charlton Athletic die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Charlton Athletic in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Charlton Athletic

Alle uitslagen van Charlton Athletic vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Charlton Athletic selectie

Socials
@cafcofficial
Posts
Volgers
Volgend

Historie Charlton Athletic

De Engelse voetbalclub Charlton Athletic FC bestaat al sinds de zomer van 1905. De club zal in het seizoen 2019/2020 uitkomen in de Football League Championship. Alle thuisduels van Charlton Athletic FC worden gespeeld in het The Valley stadion in Londen.

Ten tijden van de Tweede Wereldoorlog behoorde Charlton Athletic tot één van de beste voetbalclubs van Engeland. Daarnaast stond de club ook bekend om zijn trouwe en vooral grote supportersaanhang. Het stadion The Valley was destijds ook één van de grootste stadions van het land. In 1957 kondigde de club veranderingen aan en moest trainer Jimmy Seed de club verlaten, hij was op dat moment al 25 jaar de trainer van de club. Enkele tijd daarna degradeerde Charlton Athletic FC uit de hoogste competitie en in 1972 degradeerde het naar de derde divisie.

Curatele

Charlton Athletic FC speelde in de jaren daarna in de Second Division en de Third Division. De populariteit van de voetbalclub werd snel minder. In 1984 ging het ook financieel helemaal mis, Charlton Athletic werd onder curatele gesteld. Ondanks de financiële wanorde wist de ploeg wel te promoveren naar de Premier League. Vanwege het gebrek aan geld moest de club uitwijken naar andere stadions voor de wedstrijden op het hoogste voetbalniveau. Er werd gespeeld in de thuishavens van West Ham United en Crystal Palace.

In 1992 kon Charlton Athletic FC weer terugkeren in het eigen stadion, dat overigens ook nog vele verbeteringen had ondergaan. In 1998 wist de club weer te promoveren naar de Premier League. Daarna degradeerde het direct weer, om een seizoen later weer te promoveren. De ploeg wist zich daarna wel voor een langere periode te handhaven.

Tegenslagen

In 2007 gebeurde het onvermijdelijke voor Charlton Athletic, de club ontsloeg twee trainer in één seizoen en degradeerde uit het hoogste niveau. Twee seizoenen later ging het van kwaad tot erger en eindigde de ploeg laatste in de Championship. Maar in het seizoen 2011/2012 werd de club kampioen in de League One. Kort daarna werd de club overgenomen en leek Charlton Athletic weer een zonnige toekomst tegemoet te gaan. Maar dat bleek niet direct het geval, want in 2016 degradeerde de club weer opnieuw naar de Football League One.

Nieuwe trainer

In het seizoen 2018/2019 werd Bowyer aangesteld als de nieuwe trainer van Charlton Athletic FC. De oud-speler van de club had maar één doel voor ogen en dat was promotie naar de Championship. Halverwege de competitie leek het doel nog altijd haalbaar, want de club stond in de top vijf. Uiteindelijk kwam Charlton Athletic drie punten te kort voor directe promotie, waardoor het moest deelnemen aan de play-offs. Hierin wist het af te rekenen met Doncaster over twee duels en ook de finale tegen Sunderland werd gewonnen. Daardoor speelde Charlton Athletic in het seizoen 2019/2020 op het tweede niveau van Engeland. Ook in 2020/2021 speelt de club in de Championship.

Hasselbaink

Er speelde in het verleden weinig Nederlanders voor Charlton Athletic FC, maar wel één hele bekende. Aanvaller Jimmy Floyd Hasselbaink speelde slechts enkele seizoen voor de Engelse club. Hij kwam tegen zijn oude werkgevers Chelsea en Middlesbrough tot scoren. Echter wist hij in 2017 slechts tweemaal te scoren in 25 duels. Nadat Charlton Athletic degradeerde mocht de aanvaller meteen vertrekken.