actueel background image

Voorbeschouwing: Jong Ajax – Telstar (21 december 2020)

21 dec 2020 | 14:47 0

Maandagavond 21 december 2020 komen Jong Ajax en Telstar nog in actie. Beide clubs krijgen de uitgelezen kans om nog vlak voor het einde van het jaar een flinke sprong te maken op de ranglijst. Jong Ajax staat momenteel op de 11e plaats, terwijl de bezoekers terug zijn te vinden op de 10e plaats. Beide clubs hebben 22 punten en kunnen bij winst stijgen naar de 8e plek op de ranglijst.

Vooruitblik

Jong Ajax is bezig aan een zwakke reeks. Echter denken wij dat de beloften toch beter voor de dag zullen komen dan provinciegenoot Telstar. Er zullen minimaal drie doelpunten vallen, waarvan twee goals door de thuisploeg gescoord zullen gaan worden. Jong Ajax wint en zal dat op een spectaculaire manier gaan doen.

Jong Ajax verliest weinig thuiswedstrijden

Jong Ajax zorgt voor het nodige spektakel in de Keuken Kampioen Divisie. De talenten van de Amsterdamse club spelen fris en aanvallend voetbal. Dit resulteert in onwijs veel doelpunten. Echter moet de ploeg ook de nodige tegentreffers incasseren. In thuiswedstrijden worden er gemiddeld ruim 3,6 doelpunten genoteerd en in de uitduels zelfs nog wat meer.

Echter kent Jong Ajax wel een mindere periode in het seizoen. De beloften wachten al vijf wedstrijden op rij op een overwinning. Op de Toekomst zijn de resultaten wel naar wens. Jong Ajax verloor in eigen huis alleen van Almere City, Jong PSV en Roda JC. Tegen alle andere clubs werd er een resultaat geboekt en dat is ontzettend knap. Diverse grote talenten hebben afgelopen zomer de overstap gemaakt naar het eerste elftal, waardoor de ploeg het nieuwe seizoen met nieuwe namen moest starten. Hoogstwaarschijnlijk moet Jong Ajax ook Brian Brobbey missen tegen Telstar.

Stabiel Telstar

Telstar mag zichzelf een degelijke middenmoter noemen. Dat is geen verrassing, want de Noord-Hollandse club presteert de laatste seizoenen al zeer stabiel. Coach Andries Jonker heeft zijn zaakjes goed voor elkaar, maar er moet nog een stap gezet worden om zich te kunnen houden op de play-offs.

Telstar wint vrijwel nooit van een topploeg in de Keuken Kampioen Divisie en daar zit dan ook het pijnpunt. Er werd dit seizoen vrijwel uitsluitend gewonnen van clubs uit het rechterrijtje. Jong Ajax is dan ook een pittige tegenstander voor Telstar. De wedstrijden van Telstar zijn wel doelpuntrijk, want in zeven van de laatste tien duels kwamen beide clubs minimaal één keer tot scoren.

Statistieken

– Jong Ajax verloor één van de laatste zes thuiswedstrijden
– In de laatste tien duels van Jong Ajax kwamen beide ploegen tot scoren
– Jong Ajax is al zes thuisduels op rij ongeslagen tegen Telstar
– In negen van de laatste 11 wedstrijden van Jong Ajax werd er vier keer of vaker gescoord
– Telstar won twee van de laatste zeven gespeelde wedstrijden
– Telstar won één van de laatste vijf duels op vreemde bodem

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.