Telstar

Country |
Active in |

Telstar

De voetbalclub Telstar komt uit in de Keuken Kampioen Divisie. Deze club uit Velsen-Zuid werd opgericht in de zomer van 1963 en kwam tot stand uit een fusie tussen VSV uit Velsen en Stormvogels uit IJmuiden, beide clubs zijn wel nog actief als amateurvereniging. Tussen 2001 en 2008 speelde de club nog onder de naam Stormvogels Telstar, tegenwoordig is dat alleen nog Telstar.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Telstar

Sportpark Schoonenberg

Alle thuiswedstrijden van Telstar worden gespeeld op het Sportpark Schoonenberg gelegen in IJmuiden. Echter is de naam van het stadion in 2016 veranderd in het Rabobank IJmond Stadion, dit voor commerciële redenen. De begintune van Telstar bij alle thuisduels is ‘Telstar' van The Tornados, deze traditie is in stand gehouden sinds de oprichting van de club.

Telstar in de Eredivisie

In het eerste seizoen van Telstar slaagde de voetbalclub er direct in om te promoveren naar de Eredivisie, daar speelde het voor veertien opeenvolgende seizoenen. In het seizoen 1973/1974 werd de hoogste positie ooit behaald in de competitie, Telstar eindigde op de zesde plaats. Na enkele jaren in de middenmoot ging het bergafwaarts en degradeerde de club in 1978. Sindsdien is de club uit Velsen er nooit meer in geslaagd om terug te keren op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Wel plaatste Telstar zich nog zesmaal voor de play-offs, maar onsuccesvol.

Telstar in de play-offs

In 1994 leek Telstar op weg naar promotie, maar het kwam uiteindelijk slechts één punt te kort voor promotie en moest het RKC Waalwijk voor laten gaan. In 2009 bereikte de club wel de play-offs, nadat het de derde periodetitel in de wacht wist te slepen. In de play-offs ging het al in de eerste ronde mis tegen het Limburgse MVV. In 1992 wist Telstar de halve finale te bereiken van het KNVB bekertoernooi, dit duel werd met 3-0 verloren van Roda JC.

Fred Bischot bij Telstar

Fred Bischot speelde maar liefst 372 wedstrijden in het shirt van Telstar. De ex-voetballer werd in 1948 geboren in Amsterdam. Bischot is recordhouder, geen enkele andere voetballer speelde meer wedstrijden voor de club. Bischot was na zijn carrière als voetballer werkzaam als postbode en taxichauffeur.