Club

Telstar

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Velsen-Zuid

Op VoetbalUitslagen.com check je de laatste ontwikkelingen rondom Telstar 1964 N.V. Bekijk het programma en de uitslagen van De Witte Leeuwen in de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker. Ontdek ook allerlei informatie uit de spelers en clubstatistieken.

Programma Telstar

Check hier alle duels van Telstar die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin Telstar actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Telstar

Elke wedstrijduitslag van Telstar vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Telstar selectie

Socials
@telstar1963nv
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Telstar

De voetbalclub Telstar komt uit in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Velsen-Zuid werd opgericht in de zomer van 1963 en kwam tot stand uit een fusie tussen VSV uit Velsen en Stormvogels uit IJmuiden. Tussen 2001 en 2008 speelde de club nog onder de naam Stormvogels Telstar, tegenwoordig is dat alleen nog Telstar.

Sportpark Schoonenberg

Alle thuiswedstrijden van Telstar worden gespeeld op het Sportpark Schoonenberg, gelegen in IJmuiden. Echter is de naam van het stadion in 2016 veranderd in het Rabobank IJmond Stadion, dit wegens commerciële redenen. De begintune van Telstar bij alle thuisduels is ‘Telstar’ van The Tornados, deze traditie is in stand gehouden sinds de oprichting van de club.

Telstar in de Eredivisie

In het eerste seizoen van Telstar slaagde de voetbalclub er direct in om te promoveren naar de Eredivisie. Daarin speelde het voor veertien opeenvolgende seizoenen. In het seizoen 1973/1974 werd de hoogste positie ooit behaald in de competitie, Telstar eindigde op de zesde plaats. Na enkele jaren in de middenmoot ging het bergafwaarts en degradeerde de club in 1978. Sindsdien is de club uit Velsen er nooit meer in geslaagd om terug te keren op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Wel plaatste Telstar zich nog zesmaal voor de play-offs, maar slaagden er niet in om deze te benutten.

Telstar in de play-offs

In 1994 leek Telstar op weg naar promotie, maar het kwam uiteindelijk slechts één punt te kort voor promotie. Telstar moest RKC Waalwijk voor laten gaan. In 2009 bereikte de club de play-offs, nadat het de derde periodetitel in de wacht wist te slepen. In de play-offs ging het al in de eerste ronde mis tegen het Limburgse MVV. Hedendaags komt de naam Telstar niet vaak boven in de ranglijst of in de play-offs voor.

Fred Bischot

Fred Bischot speelde maar liefst 372 wedstrijden in het shirt van Telstar. De ex-voetballer werd in 1948 geboren in Amsterdam. Bischot is recordhouder, geen enkele andere voetballer speelde meer wedstrijden voor de club. Bischot was na zijn carrière als voetballer werkzaam als taxichauffeur en als postbode.