actueel background image

Voorbeschouwing: Heracles Almelo – Ajax (30 oktober 2021)

30 okt 2021 | 12:22 0

In de Eredivisie wist Ajax vorig weekend een grote slag te slaan door met 5-0 te winnen van PSV. De Amsterdamse club is bezig aan een imposant seizoen, waarin het vrijwel onverslaanbaar lijkt te zijn. Heracles Almelo kent een veel minder florissant seizoen en zal het rechterrijtje als doelstelling hebben. In Almelo kunnen gekke dingen gebeuren, maar kan de thuisploeg ook stunten tegen het bijzondere sterke Ajax?

Vooruitblik

De meeste clubs in de Eredivisie hebben er nu 10 competitieduels opzitten. Dat geldt ook voor de lijstaanvoerder Ajax, dat al 25 punten wist te verzamelen. Heracles Almelo staat op de 13e plaats met slechts 10 punten. Echter is de thuisploeg wel een angstgegner van de Amsterdammers. Ajax heeft het vrijwel altijd moeilijk in Almelo. Desondanks verwachten wij zaterdagavond weinig problemen voor de koploper, het niveauverschil is te groot. Daarnaast loopt het nog niet zoals gewenst bij Heracles Almelo.

Dramatische tijden voor Heracles Almelo

Heracles Almelo ging voor de interlandbreak als een trein. De ploeg wist drie van de vier competitieduels te winnen en het zag er allemaal weer zonnig uit. Na de break verliep het allemaal een stuk minder soepel. Heracles Almelo ging met 4-2 onderuit bij Go Ahead Eagles en wist zelfs tegen negen man weinig in te brengen. De ploeg uit Deventer kwam na de rode kaarten zelfs nog tot scoren. Het uitduel bij PEC Zwolle werd eveneens met 1-0 verloren en smaakmaker Rai Vloet faalde vanaf elf meter met een slecht uitgevoerde panenka. In het bekertoernooi werd afgelopen week met 1-3 gewonnen van de amateurclub ASWH. Vloet kwam tweemaal tot scoren in dat duel. Opvallend genoeg wist Heracles Almelo wel drie van de laatste vier thuisduels tegen Ajax te winnen.

Ajax lijkt niet te stuiten

Ajax wist juist in de laatste week een geweldige indruk te maken en liet maar weer eens zien de enige echte titelkandidaat te zijn. De Amsterdamse ploeg won met 4-0 van Borussia Dortmund, mede door enkele fantastische reddingen van doelman Remko Pasveer. Enkele dagen later stond de kraker tegen PSV op het programma. Ajax won met maar liefst 5-0 van de Eindhovense concurrent. Ajax staat daardoor alleen bovenaan en incasseerde dit seizoen pas twee tegentreffers in de Eredivisie.

Statistieken

– Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 25 punten
– Ajax won acht van de tien competitieduels
– Ajax verloor slechts één competitiewedstrijd in het seizoen 2021/2022
– Ajax incasseerde pas twee tegentreffers in de Eredivisie
– Ajax won twee van de laatste vijf uitduels in Almelo
– Heracles Almelo staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 10 punten
– Heracles Almelo verloor dit seizoen al vijf competitieduels
– Heracles Almelo scoorde dit seizoen pas 11 doelpunten
– Heracles Almelo won drie van de laatste vijf thuisduels tegen Ajax

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.