actueel background image

Voorbeschouwing: Granada CF – PSV (3 december 2020)

03 dec 2020 | 11:16 0

PSV staat donderdagavond voor de loodzware opdracht om een resultaat te boeken in Spanje. De Eindhovense club gaat op bezoek bij het sterke Granada CF. In Eindhoven waren de Spanjaarden met 1-2 te sterk. Granada CF staat op de 1e plaats in de groep met 10 punten, terwijl PSV op de tweede plaats staat met 5 punten. Echter hijgt PAOK Saloniki de ploeg in de nek, want het heeft slechts één puntje minder. Er kwam woensdagmiddag wel goed nieuws naar buiten, want Ihattaren en Piroe keren weer terug in de selectie. Er was ook een tegenvaller, aangezien Mauro Júnior niet fit genoeg is voor het Europese duel.

Vooruitblik

Granada CF heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen volgende ronde, terwijl PSV een enorme stap zou kunnen zetten richting de knock-outfase. Het is dus een wedstrijd met grote belangen. De selectie van de Eindhovense club zou normaliter beter moeten zijn, maar dat zegt niet zoveel. Granada CF draait weer mee in de middenmoot van de La Liga en wist eerder al te winnen in Eindhoven. Wij verwachten dat PSV toch anders voor de dag komt en de winst pakt.

Granada CF heeft genoeg aan één punt

Granada CF kent een fantastisch Europees seizoen tot op heden. De verrassing van de Spaanse competitie in het vorige seizoen won drie van de vier groepswedstrijden en speelde één keer gelijk. Nog één gelijkspel en de volgende ronde is een zekerheid. In eigen land staat Granada CF op de 8e plaats, slechts één plekje onder de topclub FC Barcelona. De ploeg won de laatste twee Europese duels tegen Omonia Nicosia, al ging dat niet eenvoudig. Daarnaast verloor Granada CF de laatste drie wedstrijden in de Spaanse competitie. PSV treft de club dan ook op het juiste moment.

PSV heeft een overwinning nodig

PSV kan bij een overwinning een reuzestap zetten richting de volgende ronde. De Nederlandse club speelt wellicht één van de belangrijkste duels in het huidige seizoen. Mocht PSV verliezen dan kan het behoorlijk in de problemen komen. Granada CF is dan al geplaatst en speelt dan hoogstwaarschijnlijk met een B-elftal tegen PAOK Saloniki. Er staat ongekend veel op het spel voor PSV. Afgelopen weekend kregen al diverse belangrijke spelers de nodige rust bij PSV. Hierdoor beschikt de ploeg over een fitte ploeg in aanloop naar het Europa League duel in Spanje. PSV won 11 van de laatste 16 wedstrijden. Vorig weekend werd Sparta Rotterdam met 1-0 verslagen.

Statistieken

– Granada CF won in Eindhoven met 1-2
– Granada CF heeft voldoende aan een gelijkspel
– Granada CF verloor drie van de laatste vijf duels
– Granada CF won geen van de laatste duels in de La Liga
– PSV kwam zevenmaal tot scoren in de laatste vier Europese duels
– PSV won vorige week met 3-2 van PAOK Saloniki
– PSV kan weer beschikken over Ihattaren en Piroe
– PSV won 11 van de laatste 16 duels

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.