actueel background image

Voorbeschouwing: Feyenoord – Wolfsberger AC (29 oktober 2020)

29 okt 2020 | 13:01 0

Donderdagavond gaat de 2e speelronde in de groepsfase van de UEFA Europa League van start. Drie Nederlandse clubs moeten de broodnodige punten gaan binnenhalen. Feyenoord begon aan het Europese seizoen met een gelijkspel bij Dinamo Zagreb en mag nu gaan proberen om de eerste drie punten te pakken. In een lege Kuip treft Feyenoord de Oostenrijkse club Wolfsberger AC. De wedstrijd zal om 18:55 uur worden afgetrapt en is live te zien op RTL 7 en Fox Sports 2.

Vooruitblik

Feyenoord kan vanavond een flinke stap zetten richting overwintering in Europa. De Rotterdamse club zit in een zware poule met onder andere CSKA Moskou. De punten moeten gepakt worden in eigen huis en zeker tegen de aankomende opponent. De hoop is dat Steven Berghuis zijn oude vorm weer kan terugpakken. Wij verwachten een overwinning voor de Rotterdammers.

Feyenoord is nog ongeslagen

Feyenoord is wel eens slechter aan een seizoen begonnen en is zelfs nog ongeslagen in het seizoen 2020/2021. De Rotterdammers speelde echter alleen vaak gelijk. Feyenoord speelde de laatste drie wedstrijden gelijk, waaronder tegen het nietige RKC Waalwijk (2-2) en Sparta Rotterdam (1-1). Vorige week werd er een punt gepakt bij Dinamo Zagreb (0-0), al kreeg Feyenoord wel voldoende kansen op de overwinning. Vanavond moet de thuisploeg zijn verdediger Marcos Senesi missen, de speler is geschorst. Daarnaast ontbreken ook de basisklanten Fer, Botteghin, Jorgensen en Texeira.

Doelpuntrijke wedstrijden bij Wolfsberger AC

Wolfsberger AC wist iedereen te verrassen door een punt te pakken tegen CSKA Moskou. Het geweldige resultaat tegen de Russische topclub kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Wolfsberger AC verloor drie van de laatste vijf wedstrijden en ging viermaal onderuit in de eigen competitie. Hierdoor staat Wolfsberger AC op een teleurstellende 10e plaats in de Bundesliga (Oostenrijk). In de laatste vijf duels van de club werden er maar liefst 23 doelpunten genoteerd. Spektakel lijkt vrijwel altijd een garantie bij Wolfsberger AC.

Statistieken

– Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie
– Feyenoord is ongeslagen in het seizoen 2020/2021
– Feyenoord moest in vijf van de laatste zes duels minimaal één tegendoelpunt incasseren
– Steven Berghuis was betrokken bij vier van de laatste vijf doelpunten
– Wolfsberger AC staat op de 10e plaats in de Oostenrijkse competitie
– Wolfsberger AC verloor drie van de laatste vijf wedstrijden
– Wolfsberger AC speelde gelijk tegen CSKA Moskou
– In de laatste vijf duels van Wolfsberger AC werden er 23 doelpunten gescoord

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.