actueel background image

Voorbeschouwing: Feyenoord – NEC Nijmegen (25 september 2021)

24 sep 2021 | 11:39 0

Zaterdagavond staat de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC Nijmegen op het programma. De wedstrijd zal om 21:00 uur worden afgetrapt in De Kuip. De sfeer in Rotterdam-Zuid is goed, want het gaat de ploeg momenteel voor de wind. Er werd onlangs met ruime cijfers gewonnen in Eindhoven en ook het duel in sc Heerenveen werd relatief simpel gewonnen. NEC kent op zijn beurt ook geen slechte start van het seizoen, maar kan het ook stunten tegen Feyenoord?

Vooruitblik

Feyenoord heeft zijn zaakjes goed op orde en zou zelfs een titelkandidaat zijn. De Rotterdammers zitten in een flow en lijken onverslaanbaar op het moment. Het moet ook gek lopen wilt NEC een resultaat boeken in De Kuip. Bryan Linssen kwam in de laatste vijf competitieduels tot scoren en zal hoogstwaarschijnlijk ook zaterdagavond weer een goaltje meepikken. Wij verwachten een eenvoudige overwinning voor Feyenoord.

Feyenoord in een winning flow

Feyenoord gaat als een speer dit seizoen en lijkt er beter voor te staan dan vorig seizoen. De Rotterdammers wonnen vier van de vijf competitieduels en gingen alleen onderuit tegen FC Utrecht (3-1). Afgelopen week werd er met 0-4 gewonnen bij PSV en werd ook sc Heerenveen met 3-1 opzij gezet. De komst van middenvelder Guus Til bleek een gouden zet, want de middenvelder kwam ook afgelopen woensdag weer tweemaal tot scoren. Bryan Linssen scoorde zijn 100e treffer in de Eredivisie met een prachtige hakbal. Alles lijkt momenteel goed te vallen bij Feyenoord. In 2017 speelde de club voor het laatst een thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen, destijds won Feyenoord met 4-0.

Prima competitiestart van NEC

De promovendus NEC eindigde vorig seizoen op de 5e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en wist zich via de play-offs te plaatsen. De Nijmegenaren leken alleen om die reden als een degradatiekandidaat. De start van de competitie doet anders vermoeden. NEC Nijmegen won twee van de eerste zes wedstrijden en speelde ook tweemaal gelijk. Er werd alleen verloren van Ajax (5-0) en FC Utrecht (0-3). Er werd gewonnen van PEC Zwolle (2-0) en Heracles Almelo (0-1). Het zijn vooral de spelers Ali Akman en Souffian El Karouani die een geweldige indruk wisten te maken in de eerste weken van de Eredivisie. In 2011 wist NEC Nijmegen voor de laatste keer een overwinning te boeken in De Kuip.

Statistieken

– Feyenoord staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 12 punten
– Feyenoord won de laatste twee competitieduels
– Feyenoord won de laatste vijf thuiswedstrijden
– Feyenoord scoorde in de laatste 17 thuisduels minimaal één doelpunt
– NEC Nijmegen staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 8 punten
– NEC Nijmegen won twee van de laatste vijf wedstrijden
– NEC Nijmegen scoorde één doelpunt in de laatste drie competitieduels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.