actueel background image

Voorbeschouwing: Feyenoord – CSKA Moskou (5 november 2020)

05 nov 2020 | 08:37 0

Feyenoord staat aankomende donderdag (21:00 uur) voor de zware taak om een resultaat te boeken tegen CSKA Moskou. De Russische grootmacht heeft de punten ook hard nodig en is ontzettend moeilijk te verslaan. CSKA Moskou verloor maar één van de laatste 11 wedstrijden, terwijl het juist bij Feyenoord niet al te best loopt de laatste weken. De Rotterdammers klimmen bij een overwinning over de Russen heen op de ranglijst van de Europa League.

Vooruitblik

CSKA Moskou is een Europese topclub en zal de bovenliggende partij zijn in Rotterdam. Feyenoord toont de laatste weken aanvallend wat onmachtig, mede door het gemis van Jörgensen en Bozenik. Het is ook nog onduidelijk of Berghuis aan de aftrap kan verschijnen. Het zal een zware opdracht worden voor Feyenoord, maar misschien dat de thuisploeg een punt uit het vuur kan slepen op de donderdagavond.

Feyenoord moet winnen in de Kuip

Feyenoord staat momenteel op de laatste plaats in de groep en heeft de punten erg hard nodig. De Rotterdammers speelde doelpuntloos gelijk bij Dinamo Zagreb en verloren met maar liefst 1-4 van Wolfsberger AC. Afgelopen weekend won Feyenoord ternauwernood met 2-3 bij FC Emmen. Het winnende doelpunt kwam op naam van de talentvolle Bannis. Sterspeler Steven Berghuis moest in de eerste helft geblesseerd het veld verlaten. In november 2008 verloor Feyenoord in eigen huis met 1-3 van CSKA Moskou.

CSKA Moskou gooit het op de defensieve kracht

CSKA Moskou speelde in met 1-1 gelijk tegen Wolfsberger AC en kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. De laatstgenoemde wedstrijd moest gewonnen worden, aangezien CSKA Moskou tot ruim 25 doelpogingen kwam. Het was een wonder dat er geen treffer viel. CSKA Moskou verloor slechts één van de laatste 11 wedstrijden. De Russen kregen slechts vier tegendoelpunten in de laatste negen wedstrijden te verwerken. De defensie is ijzersterk en dat kan nog wel eens voor problemen gaan zorgen voor Feyenoord. Afgelopen weekend won CSKA Moskou met 0-1 bij Volgograd.

Statistieken

– Feyenoord won vorig weekend met 2-3 bij FC Emmen
– Feyenoord won één van de laatste zes wedstrijden
– Feyenoord verloor maar één van de laatste negen wedstrijden
– Feyenoord kwam in acht van de laatste negen duels tot scoren
– CSKA Moskou staat op de 1e plaats in de Russische voetbalcompetitie
– CSKA Moskou verloor één van de laatste 11 wedstrijden
– CSKA Moskou kreeg in de laatste twee duels geen tegentreffer

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.