actueel background image

Voorbeschouwing: Feyenoord – AZ (7 november 2021)

07 nov 2021 | 03:38 0

De kraker van het Eredivisie-weekend is zonder twijfel de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ. Deze wedstrijd zal om 16:45 uur worden afgetrapt en is live te zien bij ESPN. Beide ploegen hebben een Europees duel gespeeld doordeweeks en azen wederom op drie punten. Het is ook weer het eerste weerzien tussen de Alkmaarse club en de oud-trainer Arne Slot. De Rotterdamse club gaat als favoriet de wedstrijd in, ondanks het feit dat AZ de laatste drie onderlinge duels wist te winnen.

Vooruitblik

Feyenoord en AZ doen weinig aan elkaar onder en kunnen voor veel spektakel zorgen. Beide clubs spelen graag aanvallend voetbal en wij verwachten dan ook een open wedstrijd. Het thuisvoordeel kan een groot verschil gaan maken en dat is ook de verwachting. Wij voorspellen een overwinning voor de thuisploeg en minimaal vier doelpunten in deze kraker.

Feyenoord aast op revanche tegen AZ

Feyenoord staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 22 punten uit 10 wedstrijden. Het verschil met koploper Ajax is vier punten, maar de Rotterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Feyenoord won zeven van de tien competitieduels. Afgelopen weekend leek het uitduel bij Sparta Rotterdam te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Echter noteerde Cyriel Dessers in de blessuretijd voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Feyenoord won de laatste twee competitiewedstrijden, maar verloor de laatste drie onderlinge duels tegen AZ.

AZ zoekt aansluiting met de subtop

AZ staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 15 punten uit 10 wedstrijden. De ploeg heeft eveneens nog een wedstrijd tegoed en kan bij een overwinning weer in de buurt van de subtop komen. AZ won vier van de laatste vijf competitieduels, al ging dat niet altijd even eenvoudig. Afgelopen weekend kwam AZ met 0-2 achter tegen PEC Zwolle, maar won het alsnog met 3-2. De Griek Pavlidis was met twee goals de man de wedstrijd. AZ won de laatste twee uitduels bij Feyenoord met 0-3 en 2-3. De kans dat er wederom veel doelpunten gaan vallen is dan ook groot.

Statistieken

– Feyenoord staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 22 punten
– Feyenoord won de laatste twee competitieduels
– Feyenoord is nog ongeslagen in thuiswedstrijden dit seizoen
– Feyenoord won drie van de laatste vijf thuisduels tegen AZ
– AZ staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 15 punten
– AZ won vier van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie
– AZ won de laatste twee uitduels bij Feyenoord
– AZ won twee van de laatste zes uitduels in de competitie

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.