actueel background image

Voorbeschouwing: Messi & Co ontvangen laagvlieger Leganés (16-06-2020)

16 jun 2020 | 08:22 0

La Liga draait weer op volle toeren. De Spaanse competitie krijgt toch nog zijn ontknoping en FC Barcelona lijkt hard op weg naar de landstitel. Dinsdagavond (16 juni 2020) speelt de Catalaanse club een thuisduel tegen de laagvlieger Leganés. De bezoekers staan momenteel op de 19e plaats en lijken degradatie niet meer te ontkomen. Bekijk hieronder de voorbeschouwing van dit duel.

FC Barcelona blijft maar winnen

FC Barcelona staat op de 1e plaats in de La Liga met 61 punten uit 28 wedstrijden. Het lijkt de ploeg allemaal zeer makkelijk te gaan en een nieuw landskampioenschap is binnen handbereik. FC Barcelona lijkt haast onverslaanbaar in eigen huis. De club verloor geen van de laatste 26 wedstrijden in Camp Nou, het won zelfs 24 wedstrijden. Hoewel er geen supporters aanwezig mogen zijn, lijkt FC Barcelona met veel gemak drie punten te gaan pakken tegen Leganés. Lionel Messi is ook aardig op dreef en kwam al zesmaal tot scoren in de laatste vijf competitieduels.

Degradatie is nabij voor Leganés

Leganés staat voor de loodzware opdracht om te stunten in Barcelona. Na 28 wedstrijden wist Leganés pas 23 punten bij elkaar te sprokkelen. De 19e plaats zou directe degradatie betekenen. In de laatste tien wedstrijden won Leganés pas tweemaal en dat is onder de maat. De club won één van de laatste acht wedstrijden tegen FC Barcelona, terwijl de Catalaanse club de overige zeven duels won. In vier van de laatste vijf wedstrijden tussen de beide ploegen kwam Leganés niet tot scoren.

Statistieken

– FC Barcelona won dit seizoen 13 van de 14 thuiswedstrijden
– FC Barcelona kreeg dit seizoen pas 12 tegendoelpunten in 14 thuisduels
– FC Barcelona won vorig weekend met 0-4 op Mallorca
– Eerder dit jaar won FC Barcelona met 5-0 van Leganés in de Copa del Rey
– Leganés won maar 1 van de laatste 6 wedstrijden
– Leganés verloor vorig weekend met 1-2 van Valladolid
– Leganés kwam in de laatste drie wedstrijden minimaal 1 keer tot scoren

Conclusie

Lionel Messi zal vast en zeker een doelpunt scoren. Het zal één van de vele doelpunten zijn voor de Catalaanse topclub. Wij verwachten een ruime overwinning voor FC Barcelona en minimaal vier doelpunten. Misschien dat Frenkie de Jong nog een treffer kan meepikken!

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.