actueel background image

Voorbeschouwing: Duitsland – Zwitserland (13 oktober 2020)

13 okt 2020 | 14:19 0

Dinsdagavond 13 oktober 2020 speelt Duitsland een thuiswedstrijd tegen Zwitserland. In de UEFA Nations League zijn de verschillen in groep 4 nog niet al te groot. Spanje gaat aan kop met 7 punten, terwijl de Duitsers op de tweede plaats staan met 5 punten. Oekraïne wist 3 punten te verzamelen en Zwitserland pas één puntje. Het is voor Duitsland zaak om de overwinning te pakken, aangezien de Nations League Finals anders vrijwel onhaalbaar zij.

Vooruitblik

Duitsland beschikt over een sterke selectie en zou normaliter eenvoudig moeten winnen van Zwitserland. Echter is de ploeg niet in een goede vorm, waardoor er stiekem veel mogelijk is. Desondanks zien wij het thuisland met een verschil van minimaal twee doelpunten winnen.

Duitsland moet winnen

Duitsland moet vanavond winnen om de hoop op de Finals levend te houden. De Duitse ploeg lijkt nog zoekende naar de juiste vorm, het gaat allemaal nog niet zoals vroeger. In drie van de laatste vier interlands speelde de ploeg gelijk. Afgelopen weekend werd wel de eerste overwinning geboekt op bezoek bij Oekraïne. Duitsland won met 1-2, dankzij treffers van Ginter en Goretzka. Enkele dagen daarvoor werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Turkije. Eerder speelde Duitsland al met 1-1 gelijk op bezoek in Zwitserland.

Zwitserland speelt voor de eer

Na drie speelrondes in de UEFA Nations League kunnen wij al zeggen dat Zwitserland enkel nog voor de eer speelt. De Zwitserse ploeg verloor bij Oekraïne (2-1) en Spanje (1-0). In het thuisduel tegen Duitsland pakte het land wel knap een punt, terwijl er stiekem wel wat meer in had gezeten. Zwitserland beschikt over een stugge ploeg dat niet moet worden onderschat. Het voetballand verloor dan ook drie van de laatste vier duels slechts met een verschil van één treffer.

Statistieken

– Duitsland staat op de 14e plaats op de FIFA wereldranglijst
– Duitsland won één van de laatste vier interlands
– Duitsland speelde in de overige drie duels gelijk
– Duitsland verloor één van de laatste 17 interlands
– Zwitserland staat op de 15e plaats op de FIFA wereldranglijst
– Zwitserland wist in eigen land met 1-1 gelijk te spelen tegen Duitsland
– Zwitserland verloor twee van de eerste drie Nations League wedstrijden

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.