actueel background image

Voorbeschouwing: Duitsland – Spanje (Nations League 2020)

03 sep 2020 | 10:48 0

De Nations League gaat weer van start en er staan weer diverse prachtige affiches op het programma. De wedstrijd van donderdagavond is die tussen Duitsland en Spanje. De twee landen gaan hoogstwaarschijnlijk uitmaken wie zich in Groep A4 plaatst voor de finales. De Duitsers eindigde vorig seizoen op de laatste plaats in de groep met Nederland en Frankrijk, maar mochten desondanks op het hoogste niveau blijven uitkomen. Opmerkelijk is dat zowel Duitsland als Spanje een metamorfose hebben ondergaan en met meerdere nieuwe namen aan de start zullen verschijnen.

Gehavend Duitsland ontvangt Spanje

De Duitse bondscoach Joachim Low beschikt donderdagavond niet over meerdere basisklanten. Spelers zoals Goretzka, Gnarby, Neuer en Kimmich zijn niet van de partij. Het viertal won kortgeleden nog de UEFA Champions League en krijgen rust. Hoogstwaarschijnlijk zal Arsenal-doelman Bernd Leno in de basis starten, wat eveneens geldt voor Robin Gosens. Verder kan het thuisspelende land wel rekenen op Kroon, Havertz, Sané en Werner.

Spanje start met nieuwe talenten

Spanje komt met diverse nieuwe talenten naar Duitsland. Trainer Luis Enrique heeft gekozen voor grote talenten zoals Ansu Fati, Sergio Reguilon en Ferran Torres. Hoewel de spelers niet allemaal in de basis starten, kunnen de jonge voetballers zich wel gaan bewijzen. Aanvaller Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) zit weliswaar bij de selectie, maar de speler zal voorafgaand aan de wedstrijd nog wel een coronatest moeten doen.

Statistieken

– Duitsland staat op de 15e plek in de FIFA Wereldranglijst
– Duitsland won vier van de laatste vijf interlands
– Duitsland won negen van de laatste 23 duels tegen de Spaanse nationale ploeg
– In de laatste zes interlands van Spanje werden er gemiddeld 4,3 goals gescoord
– Spanje staat op de 8e plek in de FIFA Wereldranglijst
– Spanje won twee van de laatste vier interlands
– Spanje won zeven van de laatste 23 interlands tegen de Duitsers

Vooruitblik

Duitsland speelt donderdagavond weliswaar in eigen huis, maar het hoeft niet op de massale steun van het thuispubliek te rekenen. Desondanks beschikken de Duitsers nog altijd over meer kwaliteit en ervaring. We denken dan ook dat Duitsland zal winnen met een verschil van minimaal twee doelpunten.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.