actueel background image

Voorbeschouwing Conference League: AZ kijkt met interesse naar play-offs

16 feb 2023 | 08:30 0

AZ komt donderdag nog niet in actie in de Conference League, maar kijkt wel met veel interesse naar de heenwedstrijden in de play-offs. Nog zestien teams maken kans op een plekje in de achtste finale. AZ is al geplaatst en kijkt naar mogelijke tegenstanders.

Noors kunstgras

Op het kunstgras in Noorwegen ontvangt FK Bodø/Glimpt het Poolse Lech Poznan. Glimpt kennen we van de ontmoetingen met PSV. In de Europa League moesten zij het onderspit delven tegen de Eindhovenaren en Arsenal. Glimpt werd derde, maar pakte in Eindhoven nog wel een punt. Het is een stugge ploeg. De nummer twee van Noorwegen is in eigen huis de favoriet tegen Lach Poznan, dat derde staat in Polen.

Donderdag 18:45 uur: FK Bodø/Glimpt – Lech Poznan

Gent gaat de wereld over

FK Qarabag verloor in de eigen competitie nog niet en krijgt donderdag het Belgische Gent over de vloer. Een aardige reis voor de Belgen, die vooral hopen met een goed resultaat terug het vliegtuig in te stappen. In eigen huis is de Azerbeidjaanse koploper licht favoriet, maar Gent is zeker niet kansloos.

Donderdag 18:45 uur: Qarabag – KAA Gent

Mooie ontmoeting in Portugal

Een leuk affiche in één van de mooist gelegen stadions van Europa. Dat is SC Braga tegen Fiorentina. De nummer drie van Portugal tegen de nummer vijftien van Italië. Op papier is Braga dan ook de uitgesproken favoriet, maar Fiorentina mag en kun je nooit onderschatten. Italianen weten hoe het is om op resultaat te spelen en de verwachting is dat ze dat ook gaan doen.

Donderdag 18:45 uur: SC Braga – Fiorentina

Trabzonspor ontvangt Basel

In Turkije zijn momenteel belangrijker dingen gaande dan een potje in de Conference League. Toch wordt er donderdag afgetrapt tussen Trabzonspor en FC Basel. Het is een duel tussen de nummer zes van Turkije en de nummer zes van Zwitserland. De Turken zijn de grote favoriet en de verwachting is ook dat zij in eigen huis winnen van Basel.

Donderdag 18:45 uur: Trabzonspor – FC Basel

Koploper Oekranië op bezoek op Cyprus

Je moet een echte liefhebber zijn om ervoor te gaan zitten. AEK Larnaca tegen SK Dnipro-1. Dnipro is koploper in Oekraïne, als is voetbal daar momenteel slechts afleiding. AEK Larnaca is ook koploper, maar dan van Cyprus. Dnipro zou normaal gesproken een goed resultaat moeten kunnen meenemen.

Donderdag 21.00 uur: AEK Larnaca – SK Dnipro-1

FC Sheriff Tiraspol ontmoet Partizan

Je komt echte pareltjes tegen in de Conference League. FC Sheriff Tiraspol is de koploper van de Moldavische competitie. We kunnen ons voorstellen dat je die niet wekelijks ziet voetballen.

Hetzelfde geldt voor de nummer twee van Servië. Dat is Partizan. Dit tweeluik zou een prooi moeten zijn voor de Serviërs.

Donderdag 21.00 uur: FC Sheriff Tiraspol – Partizan

Lazio torenhoog favoriet

Een wedstrijd waar je eigenlijk blind vanuit mag gaan dat Lazio de winnaar is. De Romeinen nemen het in Rome op tegen CFR Cluj uit Roemenië. Lazio doet in Italië nog volop mee in de strijd om Champions League-voetbal. Het is dus de vraag hoe belangrijk zij de Conference League vinden. Daar liggen eventueel kansen voor Cluj. Maar dat is waarschijnlijk de enige kans. Lazio hoort dit tweeluik eenvoudig te winnen.

Donderdag 21.00 uur: Lazio – CFR Cluj

Anderlecht reist naar Bulgarije

Het roemruchte Anderlecht heeft het dit seizoen totaal niet. In België staan ze op een teleurstellende tiende plaats. In Europa kan de eer gered worden, door ver te komen in de Conference League. Dan moet er worden afgerekend met PFK Ludogerets. Klinkt eenvoudig, is het niet. De Bulgaren werden derde in de Europa League in een groep met AS Roma en Real Betis. Roma moest het in Bulgarije afleggen. Anderlecht is dus gewaarschuwd.

Donderdag 21.00 uur: PFK Ludogorets – Anderlecht

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.