actueel background image

Voorbeschouwing: Borussia Dortmund – Ajax (3 november 2021)

03 nov 2021 | 06:00 0

Het is aankomende woensdagavond weer tijd voor een ouderwets avondje Champions League-voetbal. De Eredivisie-koploper Ajax speelt een zware uitwedstrijd bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub zal zich willen revancheren, aangezien er in Amsterdam met 4-0 werd verloren. De Duitsers hebben een volle ziekenboeg en moeten naar alle waarschijnlijkheid ook topspits Haaland missen. Ajax beschikt over een nagenoeg fitte selectie en zal zich wederom willen profileren als een kanshebber voor de titel.

Vooruitblik

Ajax was in de eigen Johan Cruijff Arena heer en meester tegen Borussia Dortmund in het eerste ontmoeten in de Champions league. De Duitse topclub kwam niet eens tot scoren, mede dankzij een excellerende Pasveer. De Amsterdammers noteerde maar liefst negen schoten op doel en lieten geen spaan heel van de club uit Dortmund. Wij verwachten een andere wedstrijd in Duitsland, maar alsnog een overwinning voor Ajax.

Borussia Dortmund herstelde zich snel

Borussia Dortmund kreeg een zware klap te verwerken in Amsterdam. De Duitsers dachten goed tegenstand te kunnen bieden, maar werden compleet zoek gespeeld. Daarna wist Borussia Dortmund zich wel knap te herstellen met drie overwinningen op rij. De ploeg won van Arminia Bielefeld (1-3), FC Ingolstadt (2-0) en FC Koln (2-0). In de laatste twee wedstrijden kwam Hazard driemaal tot scoren. Echter moest Dortmund wel diverse belangrijke spelers missen tegen Ajax. Borussia Dortmund zal het moeten doen zonder Can, Guerreiro, Haaland, Dahoud, Reyna, Schulz, Schmelzer en Morey Bauza.

Ajax zal zich willen laten gelden

Ajax kwam afgelopen weekend niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Heracles Almelo. De Amsterdammers komen normaliter juist vaak tot scoren en zullen zich willen revancheren. Kortgeleden werd er nog met 5-0 gewonnen van PSV en wij verwachten weer een soortgelijk Ajax in Dortmund te zien schitteren. Het zal wel moeilijker worden dan in de Johan Cruijff Arena, maar Ajax beschikt over ongekend veel kwaliteit. In 2012 speelde Ajax voor het laatst een uitduel in Dortmund, destijds werd er met 1-0 verloren. Destijds scoorde Lewandowski nog het winnende doelpunt.

Statistieken

– Borussia Dortmund staat op de 2e plaats met 6 punten
– Borussia Dortmund won de laatste drie wedstrijden
– Borussia Dortmund verloor met 4-0 in Amsterdam
– Borussia Dortmund mist Haaland
– Ajax staat op de 1e plaats met 9 punten
– Ajax verloor nog geen enkel uitduel dit seizoen
– Ajax scoorde 14 doelpunten in de laatste vijf uitduels
– Ajax speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Heracles Almelo

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.