actueel background image

Voorbeschouwing: België – Zwitserland (11 november 2020)

11 nov 2020 | 08:24 0

11 november is de dag dat Zwitserland bij België op bezoek mag. De Rode Duivels ontvangen de Zwitsers voor een oefenduel in het King Power at Den Dreef Stadion. Beide landen zijn bezig aan de voorbereiding op enkele belangrijke wedstrijden in de UEFA Nations League. In 2018 speelde België en Zwitserland tegen elkaar in de Nations League, destijds wonnen de Belgen in eigen huis met 2-1. In Zwitserland won het thuisspelende land met maar liefst 5-2.

Vooruitblik

De Belgen gaan hoogstwaarschijnlijk diverse reservespelers opstellen tegen de Zwitserse ploeg. Wij verwachten dan ook dat de bezoekende ploeg zeker in de eerste helft weinig zal onderdoen voor het thuisploeg. Wel zien wij wederom veel doelpunten vallen, minimaal drie goals. De Rode Duivels pakken de overwinning, maar gemakkelijk zal het niet gaan.

België scoort eenvoudig

De Belgische nationale ploeg wist drie van de laatste vier wedstrijden te winnen. België beschikt over een waanzinnig sterke selectie en zal dat nu wederom willen aantonen. De Rode Duivels gingen vorige maand met 2-1 onderuit bij Engeland, maar dat was geen schande. In de laatste vier interlands kwam België steeds tot scoren, maar het moest in vier van de laatste vijf duels ook steeds minimaal één tegendoelpunt incasseren. De laatste oefenwedstrijd van België eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Ivoorkust. In die interland mochten diverse spelers debuteren in het nationale elftal.

Zwitserland zit in een dipje

Zwitserland maakt een moeilijke periode door. De ploeg wist geen van de laatste vijf wedstrijden te winnen. Sterker nog, drie van de vijf duels gingen verloren. Hoewel het verschil in alle wedstrijden minimaal was, lijkt de Zwitserse nationale ploeg toch in een dipje te zitten. In vier van de laatste vijf interlands kwam Zwitserland minimaal één keer tot scoren. In drie van de laatste vijf duels werd er op zijn minst driemaal gescoord.

Statistieken

– België won drie van de laatste vier duels
– België verloor de laatste interland met 2-1 bij Engeland
– België kwam in de laatste vier interlands tot scoren
– België speelde de laatste oefenwedstrijd met 1-1 gelijk tegen Ivoorkust
– Zwitserland wist geen van de laatste vijf duels te winnen
– Zwitserland kwam in vier van de laatste vijf interlands tot scoren
– In drie van de laatste vijf duels van Zwitserland werd er drie keer of vaker gescoord

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.