actueel background image

Voorbeschouwing: AZ – CFR Cluj (4 november 2021)

04 nov 2021 | 09:24 0

In de UEFA Conference League zijn de Nederlandse clubs geweldig bezig. Het kwakkelende AZ wist ook al de nodige punten binnen te halen en lijkt hard op weg naar overwintering in Europa. CFR Cluj staat onderaan in de poule en moet winnen in Alkmaar. Dat kan nog best lastig worden, want de Alkmaarders presteren juist uitermate goed in eigen huis. Kortgeleden stonden deze twee clubs nog tegenover elkaar en wist AZ met 0-1 te winnen. Kunnen wij donderdagavond meer doelpunten verwachten?

Vooruitblik

AZ beschikt op iedere positie over meer kwaliteit en zou CFR Cluj moeten kunnen oprollen in het AFAS Stadion. De ploeg moet dan wel beter voor de dag komen dan afgelopen weekend. AZ won weliswaar met 3-2 van PEC Zwolle, maar had schrikbarend veel moeite met de hekkensluiter van de Eredivisie. CFR Cluj heeft een prima week achter de rug en zal met het nodige zelfvertrouwen afreizen naar Nederland. Wij verwachten wel dat AZ zal gaan winnen en minimaal driemaal tot scoren komt.

Wisselvallig AZ presteert goed in thuiswedstrijden

AZ kent tot op heden een wisselvallig seizoen en zal hard moeten knokken voor een top 5-positie in de Eredivisie. Het vertrek van de sterkhouders kwam harder aan dan verwacht. In het uitduel bij Cluj wist AZ met 0-1 te winnen door een treffer van aanvaller Karlsson. In de tweede helft speelde de Alkmaarse ploeg dramatisch, maar wist het wel de nul te houden. Daardoor gaat AZ aan kop in de groep met 7 punten uit drie wedstrijden. Afgelopen weekend won AZ met 3-2 van hekkensluiter PEC Zwolle, nadat razendsnel op een 0-2 achterstand kwam te staan. AZ kan nu tegen CFR Cluj aan het eigen zelfvertrouwen werken, maar dan moet het wel beter voor de dag zien te komen.

CFR Cluj zit in een winning flow

De landskampioen van Roemenië wist weinig indruk te maken tegen AZ en staat op de laatste plaats in de groep. De ploeg won wel tweemaal op rij in de eigen competitie, namelijk van Sepsi (2-0) en FC Voluntari (1-0). CFR Cluj lijkt dan ook weer hard op weg naar een nieuwe landstitel. In Alkmaar moet de ploeg winnen om nog kans te maken op Europese overwintering. Die kans lijkt klein, aangezien CFR Cluj maar liefst zes van de laatste acht uitduels verloor. Er werd bijvoorbeeld ook met 1-0 verloren bij Jablonec in de Conference League.

Statistieken

– AZ staat op de 1e plaats met 7 punten
– AZ won met 0-1 bij CFR Cluj
– AZ won de laatste vier thuiswedstrijden
– AZ scoorde 14 doelpunten in de laatste vier thuisduels
– CFR Cluj staat op de 4e plaats met 1 punt
– CFR Cluj scoorde één keer in de laatste drie Europese duels
– CFR Cluj verloor vier van de laatste vijf uitwedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de conference league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.