actueel background image

Voorbeschouwing: AZ – Ajax (31 januari 2021)

31 jan 2021 | 08:06 0

Afgelopen week heeft nogal wat verrassende uitslagen opgeleverd in de Eredivisie. Het gat tussen de top twee en de rest is alleen maar groter geworden. Als AZ nog iets van het seizoen wilt maken dan zal het moeten stunten tegen de koploper. De gedachten gaan dan al snel naar het vorige seizoen, toen AZ vlak voor tijd met 1-0 won. Echter wist Ajax pas geleden nog met 0-1 te winnen in Alkmaar, terwijl het met een groot aantal reservespelers op het veld stond. Welke club kan boven zichzelf uitstijgen en de winst pakken in Amsterdam?

Vooruitblik

Ajax is ook dit seizoen weer ijzersterk, maar niet onverslaanbaar. De Amsterdamse club kent hoge pieken en diepe dalen. Dankzij de individuele kwaliteiten weet de club normaliter de volle buit te pakken. AZ speelt zeker geen denderend en stabiel voetbal. De Alkmaarse club wint de toppers, maar morst punten tegen de kleintjes. De grote vraag is of AZ wederom kan stunten. Ajax zal de tegenstander in ieder geval niet onderschatten.

AZ hoopt op een nieuwe stunt

AZ staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 37 punten, oftewel 10 punten minder dan de koploper. De Alkmaarse ploeg speelde al zevenmaal gelijk dit seizoen. AZ won zes van de laatste zeven wedstrijden tegen clubs uit de traditionele top drie, er werd alleen onlangs verloren van uitgerekend Ajax (0-1). Vorig weekend was AZ weer ijzersterk en won het met 2-3 bij Feyenoord. De knappe winst werd vervolgens opgevolgd door een nederlaag tegen FC Utrecht (0-1). De wedstrijden tegen de kleintjes lijken bijna moeilijker voor de Alkmaarse club dan de topwedstrijden. Vorig seizoen won AZ met 0-2 in de Johan Cruijff Arena, mede dankzij een vroege goal van Myron Boadu. In eigen huis besliste de spits ook kort voor tijd de kraker tegen Ajax (1-0).

Ajax blijft winnen in de Eredivisie

Ajax lijkt hard op weg naar een nieuwe landstitel en zag al diverse achtervolgers afhaken in de titelstrijd. Ajax staat met 47 punten op de 1e plaats in de Eredivisie en kent een voorsprong van vier punten op achtervolger PSV. Ajax kwam al 63 keer tot scoren dit seizoen en incasseerde pas 15 tegendoelpunten. De Amsterdammers zijn al 10 wedstrijden op rij ongeslagen en wonnen de laatste vijf wedstrijden. Onlangs won Ajax nog met 0-1 bij AZ in het KNVB bekertoernooi. Afgelopen week won Ajax met 1-2 bij Fortuna Sittard en met 3-1 van Willem II. Daarnaast verloor de club maar één van de laatste 11 uitduels en dat was op bezoek bij Liverpool FC (1-0).

Statistieken

– AZ staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 37 punten
– AZ won 10 van de 19 wedstrijden
– AZ won zes van de laatste zeven wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord
– AZ verloor van de week met 0-1 van FC Utrecht
– AZ mist Svensson, Vlaar en De Wit
– Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 47 punten
– Ajax is al 10 duels op rij ongeslagen
– Ajax won de laatste vijf wedstrijden
– Ajax scoorde al 63 doelpunten dit seizoen
– Ajax won onlangs nog met 0-1 in Alkmaar

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.