actueel background image

Voorbeschouwing: Atalanta Bergamo – Paris Saint-Germain (12 augustus 2020)

12 aug 2020 | 13:14 0

Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain treffen elkaar in de kwartfinale van de UEFA Champions League. Woensdagavond 12 augustus 2020 kan voor één van de twee teams een dag worden om nooit meer te vergeten. Atalanta Bergamo wist een geweldige indruk te maken in de Serie A en presteerde nog beter in het miljoenenbal. Paris Saint-Germain werd haast vanzelfsprekend weer landskampioen in Frankrijk, maar heeft als absolute doel om de Champions League te winnen. De duels van beide clubs zijn een garantie voor spektakel, waardoor wij vanavond eigenlijk niets anders verwachten.

Vooruitblik

Beide voetbalclubs wisten in het afgelopen seizoen voor spektakel te zorgen, maar in de laatste weken draaien de ploegen net wat minder. Desondanks zien wij veel doelpunten vallen in de beslissende wedstrijd, aangezien er geen return op het programma staat. Paris Saint-Germain is de favoriet, hoewel dat weinig zegt tegen het stugge en effectieve Atalanta Bergamo. De kans lijkt dan ook groot dat er een verlenging aan te pas moet komen.

Atalanta mist sterspeler Ilicic

De Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo kan worden gezien als de grootste verrassing in het huidige Champions League seizoen. Het is dan ook een enorme verrassing dat de ploeg de kwartfinale überhaupt wist te bereiken. Atalanta verloor de eerste vier groepswedstrijden en leek kansloos. Echter won Atalanta Bergamo de laatste twee groepsduels en dat bleek voldoende om de knock-outfase te bereiken. In de achtste finales werd het Spaanse Valencia CF uitgeschakeld door de Italiaanse club. Daarnaast verloor de ploeg slechts één van de laatste 20 wedstrijden, namelijk tegen Internazionale. Het succes van Atalanta Bergamo was grotendeels te danken aan sterspeler Ilicic, echter zal de aanvaller hoogstwaarschijnlijk niet beschikbaar zijn. Dit kan nog wel eens een groot verschil gaan maken.

Atalanta PNG

PSG mogelijk zonder Mbappé

De groepsfase van de UEFA Champions League was een eenvoudige opdracht voor PSG. De Franse landskampioen werd eerste in de poule met 16 punten uit 6 wedstrijden. In de achtste finales leek het even fout te gaan. Paris Saint-Germain verloor met 2-1 bij Borussia Dortmund, maar dankzij een 2-0 thuisoverwinning ging de club gewoon door naar de kwartfinale. De laatste weken waren ook erg succesvol, al ging het niet vanzelf. PSG won zowel de Coupe de France als de Coupe de la Liga. Beide finales werden ternauwernood gewonnen.

paris saint germain logo

Statistieken

– Atalanta Bergamo verloor slechts één van de laatste 20 duels
– Atalanta Bergamo won drie van de laatste zeven duels
– Atalanta Bergamo moet sterspeler Ilicic hoogstwaarschijnlijk missen
– In vijf van de laatste acht duels van Atalanta Bergamo werden er minimaal vijf kaart gegeven
– PSG won vijf van de laatste zes duels
– Er werden minimaal drie goals gescoord in de laatste drie duels van PSG
– In de laatste zes duels van PSG werden er gemiddeld zes kaarten gegeven
– PSG mist Verratti en Di Maria
– PSG moet waarschijnlijk ook sterspeler Mbappé missen tegen Atalanta Bergamo

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.