actueel background image

Voorbeschouwing: Ajax – PSV (10 januari 2021)

10 jan 2021 | 09:16 0

De eerste speelronde van het nieuwe jaar wordt afgesloten met een geweldige topper! Koploper Ajax treft de huidige nummer twee: PSV. Het verschil tussen de twee clubs op de ranglijst bedraagt slechts één punt. De koppositie staat op het spel, mooier kan haast niet. De topper tussen Ajax en PSV zal om 16:45 uur worden afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd is live te volgen bij ESPN! Lees in dit artikel de voorbeschouwing van dit duel.

Vooruitblik

Ajax had het tussen 2014 en 2016 zeer lastig in de thuiswedstrijden tegen PSV. Echter wist de Amsterdamse club sinds 2017 viermaal op rij te winnen in het eigen stadion. Sterker nog, de Eindhovenaren noteerde in de laatste vier jaar slechts één doelpunt in de Johan Cruijff Arena. Hoewel PSV bezig is aan een sterke reeks denken wij dat Ajax in eigen huis de overwinning pakt.

Ajax kan uitlopen op PSV

Ajax staat momenteel op de 1e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Amsterdamse ploeg kwam dit seizoen al 52 keer tot scoren, maar staat slechts één puntje voor op PSV. Ajax won 11 wedstrijden, ging tweemaal onderuit en speelde één duel gelijk. De koploper won drie van de laatste vier onderlinge duels met PSV.

In februari 2020 won Ajax met 1-0 door een doelpunt van Quincy Promes. Ajax won de laatste vier thuiswedstrijden tegen de Eindhovenaren, driemaal werd zelfs de nul gehouden. Ajax verloor drie van de laatste 11 thuiswedstrijden. Er werd verloren van Liverpool FC (0-1), Atalanta Bergamo (0-1) en FC Twente (1-2). Er werd wel overtuigend gewonnen van sc Heerenveen (5-1), PEC Zwolle (4-0) en Heracles Almelo (5-0).

PSV pakt bij de winst de koppositie

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 33 punten. De Eindhovenaren wisten stilletjes terug te keren in het gevecht om het landskampioenschap. De koppositie ligt nu zelfs voor het grijpen, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden in de Johan Cruijff Arena.

De laatste uitoverwinning in Amsterdam dateert uit 2015, een lange tijd geleden. PSV won destijds met 1-2 dankzij twee treffers van Gaston Pereiro. Sinds 8 november 2020 verloor PSV geen wedstrijd meer. De ploeg won negen van de 11 wedstrijden. In de laatste zes duels scoorde PSV minimaal twee doelpunten. Het moest echter in vijf van de zes duels ook minimaal één tegendoelpunt incasseren.

Statistieken

– Ajax staat op de 1e plaats met 34 punten
– Ajax won de laatste vier thuisduels tegen PSV
– Ajax verloor drie van de laatste 11 thuiswedstrijden
– Ajax scoorde in drie van de laatste zeven thuisduels vijf doelpunten
– Ajax won drie van de laatste vijf wedstrijden
– PSV staat op de 2e plaats met 33 punten
– PSV won negen van de laatste 11 wedstrijden
– PSV is al sinds 8 november 2020 ongeslagen
– PSV won in 2015 voor het laatst in Amsterdam

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.