actueel background image

Voorbeschouwing: Ajax – Feyenoord (17 januari 2021)

17 jan 2021 | 09:12 0

Ajax speelde vorig weekend nog de topper tegen PSV (2-2) en kan nu wederom aan de bak. In de Johan Cruijff Arena krijgt het namelijk aartsrivaal Feyenoord op bezoek. Het is de 186e Klassieker en ook gelijk een hele belangrijke. Ajax staat momenteel met 38 punten op de eerste plaats in de Eredivisie, maar de bezoekers kunnen bij winst op gelijke hoogte komen met de koploper. Echter geven de statistieken weinig hoop, aangezien Feyenoord in 2005 voor de laatste keer wist te winnen in Amsterdam.

De topper tussen Ajax en Feyenoord zal op zondag 17 januari worden gespeeld om 16:45 uur. De wedstrijd staat onder de leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Dit is onze voorbeschouwing.

Vooruitblik

Ajax staat alleen aan kop in de Eredivisie en wist al 12 wedstrijden te winnen. Na het gelijkspel tegen PSV werd er ternauwernood gewonnen in Enschede. Desondanks komt Ajax eenvoudig tot scoren. Feyenoord komt wat moeilijker tot scoren, maar blijft zijn wedstrijden ook gewoon winnen. Het zijn echter de statistieken die duidelijk in het voordeel van Ajax spreken. De Amsterdammers scoorde 11 doelpunten in de laatste drie thuiswedstrijden. Daarnaast won Ajax zes van de laatste zeven onderlinge wedstrijden tegen Feyenoord.

Ajax oppermachtig in Amsterdam

Ajax staat met 38 punten op de 1e plaats in de Eredivisie. De Amsterdamse club wist zes van de acht thuisduels te winnen in de competitie. Er werd verloren van FC Twente (1-2) en gelijkgespeeld tegen PSV (2-2). Ajax won vier van de laatste zes wedstrijden en speelde de overige twee wedstrijden gelijk. Ajax won 15 van de laatste 17 thuiswedstrijden tegen Feyenoord, tweemaal eindigde het duel gelijk. Vorig seizoen won de Amsterdamse club nog met 4-0 van Feyenoord en die stand stond halverwege de wedstrijd al op het scorebord.

dusan tadic ajax in actie met bal tegen ado den haag

Feyenoord hoopt op een stunt

Feyenoord staat op de 2e plek in de competitie met 35 punten. De ploeg kan bij winst op gelijke hoogte komen met Ajax en dat is natuurlijk een geweldige motivatie. Feyenoord won vier van de laatste vijf wedstrijden. De Rotterdammers won van VVV-Venlo (0-3), sc Heerenveen (3-0), Sparta Rotterdam (0-2) en PEC Zwolle (1-0). Er werd tussendoor alleen verloren van Vitesse (1-0). De resultaten tegen Ajax zijn een stuk minder. Slechts één van de laatste vijf onderlinge wedstrijden leverde Feyenoord drie punten op. Echter verwachten wij een totaal ander Feyenoord dan vorig seizoen, dus een spannendere wedstrijd.

steven berghuis feyenoord schiet een bal

Statistieken

– Ajax staat op de 1e plaats met 38 punten
– Ajax won dit seizoen zes van de laatste acht thuiswedstrijden
– Ajax won vier van de laatste zes duels
– Ajax speelde twee van de laatste drie wedstrijden gelijk
– Ajax won de laatste vijf thuiswedstrijden tegen Feyenoord
– Feyenoord staat op de 2e plaats met 35 punten
– Feyenoord won in 2005 voor het laatst in Amsterdam
– Feyenoord won vier van de laatste vijf wedstrijden
– Feyenoord won één van de laatste vijf onderlinge duels met Ajax

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.