actueel background image

Voorbeschouwing: Ajax – FC Midtjylland (25 november 2020)

25 nov 2020 | 13:15 0

Woensdagavond (21:00 uur) staat één van de belangrijkste wedstrijden van Ajax op het programma in het seizoen 2020/2021. De Amsterdamse club zou bij winst een flinke stap kunnen zetten richting de knock-outfase van de UEFA Champions League. Mocht Ajax de volgende ronde bereiken dan ontvangt het een bonus van 9,5 miljoen euro. Het is dus D-Day voor Ajax. FC Midtjylland is al bijna zo goed als zeker uitgeschakeld en staat zonder ook maar één punt op de laatste plaats.

Vooruitblik

Ajax speelde in Denemarken één van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen. Desondanks wonnen de Amsterdammers met 1-2, al was dat met het nodige kunst en vliegwerk. Ajax zal zich willen revancheren en gehakt willen maken van de tegenstander. Zeker het feit dat vanavond beslissend kan zijn zal voor veel motivatie zorgen. Ajax wint met 3-0 of meer.

Sterkhouders keren terug bij Ajax

Ajax kan aankomende woensdagavond weer beschikken over enkele bepalende krachten in het elftal. Hoewel middenvelder Kudus niet van de partij is, kan de ploeg wel beschikken over Labyad, Antony en Mazraoui. Mogelijk zal ook Davy Klaassen weer zijn positie op het middenveld innemen. Daarnaast is het zelfvertrouwen groot. Ajax is al zes duels op rij ongeslagen en wist afgelopen weekend bijzonder simpel met 5-0 te winnen van Heracles Almelo. Het gemak waarmee Ajax wint is imponerend. Wij verwachten dan ook weinig problemen voor de thuisploeg.

FC Midtjylland kan Europees voetbal laten varen

FC Midtjylland heeft weinig meer om voor te spelen in de Champions League. Bij een nederlaag in Amsterdam is het sprookje ten einde. FC Midtjylland behaalde nog geen punt in de groepsfase. Echter doet de ploeg het in eigen land erg goed, dus het richt zich dan ook voornamelijk op de nationale competitie. Daarnaast missen de bezoekers hun sterspeler Evander en dat scheelt een slok op een borrel. FC Midtjylland zal naar achteren worden gedwongen en moet uitkijken dat het niet al razendsnel op een achterstand komt te staan. Blijft het lange tijd gelijk, dan zou een stunt zomaar mogelijk zijn.

Statistieken

– Ajax verloor geen van de laatste zes wedstrijden
– Ajax won vorig weekend met 5-0 van Heracles Almelo in de Eredivisie
– Ajax verloor één van de laatste 14 thuiswedstrijden
– Ajax beschikt weer over een vrijwel volledig fitte selectie
– Ajax kreeg in vier van de laatste vijf thuisduels minimaal één tegendoelpunt
– FC Midtjylland verloor drie van de laatste zes gespeelde duels
– FC Midtjylland moet het doen zonder sterkhouder Evander
– FC Midtjylland kwam in vijf van de laatste zes uitduels tot scoren
– FC Midtjylland verloor thuis met 1-2 van Ajax

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.