actueel background image

Voetbaluitslagen Eredivisie wedtips (Week 3, 2023)

20 jan 2023 | 08:58 0

Alle ogen zijn dit weekend gericht op de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Wie pakt de winst? Maar er zijn meer mooie wedstrijden in de Eredivisie. Wij hebben weer een aantal wedtips voor je op een rijtje gezet.

FC Volendam zet vorm door

Excelsior beleeft een prima terugkeer in de Eredivisie en staat keurig op de 13e plek. Toch kijken de Rotterdammers verder dan de ranglijst, die verbloemt namelijk hoe klein de verschillen onderin zijn. FC Volendam komt op bezoek en heeft slechts vier punten minder, maar staat wel voorlaatste. Dat is een plek die aan het einde van de rit rechtstreekste degradatie betekent. FC Volendam is in bloedvorm met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden. Excelsior is dus gewaarschuwd.

Onze tip: FC Volendam wint (quotering 3.15).

PSV pakt eindelijk drie punten

PSV heeft het moeilijk sinds het vertrek van sterspeler Cody Gakpo. PSV wacht zelfs nog op een eerste overwinning in het nieuwe jaar in de Eredivisie. Alleen Xavi Simons lijkt zich te onttrekken aan de malaise. Vitesse kan weleens de remedie zijn voor PSV. Het lukt Vitesse maar niet om na een belabberde seizoenstart weg te komen uit de onderste regionen. Trainer Philip Cocu heeft het defensief wel beter voor elkaar dan zijn voorganger. Bovendien is PSV zoals gezegd niet in vorm, wie weet zit er een stunt in voor Vitesse.

Onze tip: Xavi Simons scoort (quotering 2.12).

Feyenoord schakelt Ajax uit

Het is do or die voor Ajax zondag in De Kuip. De Amsterdammers kunnen bij een nederlaag al vroeg in het seizoen een streep door de titel zetten. Dat komt door een dramatische reeks, in de afgelopen vijf Eredivisiewedstrijden won de landskampioen niet. Een evenaring van de slechtste reeks deze eeuw. Feyenoord bulkt als koploper juist van het vertrouwen en droomt van een tweede landstitel deze eeuw. Ondanks blessures van sterkhouders Gernot Trauner en Quinten Timber wonnen de Rotterdammers overtuigend van FC Groningen afgelopen weekend. Bovendien keert Steven Berghuis voor het eerst terug in de kuip, mét publiek. Het belooft ondanks het weer een hete middag te worden.

Onze tip: Feyenoord wint (quotering 2.75).

FC Twente pakt door

FC Twente kan komend weekend daad bij het woord voegen. Het weigerde Ramiz Zerrouki te verkopen aan Feyenoord. Technisch directeur Jan Streuer stelt dat Feyenoord een concurrent is en dat Twente daar niet aan verkoopt. Dan moet Twente wel winnen van FC Utrecht. Aangezien er door de onderlinge confrontatie van Feyenoord en Ajax sowieso één topclub punten verspeelt, is dit een goed moment om aan te haken. Dan moet het FC Utrecht verslaan. In eigen huis lijkt dat te moeten kunnen.

Onze tip: FC Twente wint zonder tegengoal (quotering 3.30).

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.