actueel background image

Vitesse presenteert nieuwe trainer, Ajax geïnteresseerd in Fuchs

28 mei 2020 | 19:49 0

Vitesse heeft volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer. De Arnhemse club heeft Thomas Letsch gecontracteerd. De 51-jarige Duitser heeft een tweejarig contract ondertekend en zal Edward Sturing opvolgen. De technisch directeur van Vitesse Johannes Spors kende Letsch van zijn periode bij Red Bull Salzburg. De nieuwe trainer was daar assistent, maar deed bij FC Liefering en Austria Wien ervaring op als hoofdcoach. Sinds maart 2019 was Letsch werkloos.

Opvolger van Sturing

Afgelopen seizoen vertrok Leonid Slutsky na vijf nederlagen op rij bij Vitesse. Zijn positie werd overgenomen door de clubicoon Edward Sturing. Hoewel de laatstgenoemde trainer graag hoofdcoach wilde blijven, werd er uiteindelijk toch gekozen voor Letsch. De Duitser heeft zelf enorm veel zin in zijn periode bij Vitesse. ‘Ik zie dit als een geweldige uitdaging. Ik wil spelers ontwikkelen en spelelementen zoals intensiteit zien op het veld’, aldus Letsch.

Fuchs op de Amsterdamse radar

Bruno Fuchs moet de selectie van AFC Ajax komend seizoen gaan versterken. De verdediger van Internacional zou volgens het Braziliaanse ‘Revista Colorada’ op de radar staan van de Amsterdamse topclub. De 21-jarige speler is één van de grootste verdedigende talenten van dit moment en kan rekenen op veel belangstelling. Naast Ajax zouden ook Manchester City, AC Milan en Arsenal aangeklopt hebben bij de Braziliaanse club.

Fuchs beschikt nog over een driejarig contract bij Internacional, waardoor zijn werkgever de hoofdprijs kan vragen. De club verlangt een bedrag van rond de 15 miljoen euro voor de speler. Opmerkelijk genoeg heeft Fuchs pas 13 wedstrijden in het eerste van de voetbalclub gespeeld. In 2019 won Fuchs met Jong Brazilië het voetbaltoernooi in Toulon. Bij Ajax zijn er zorgen over de laatste linie, aangezien Edson Alvarez niet naar behoren presteert en Lisandro Martinez tegenwoordig op het middenveld speelt. Daarnaast lijkt Joel Veltman deze zomer te vertrekken bij Ajax.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.