actueel background image

Vitesse moet in de aanval tegen Rapid Wien

24 feb 2022 | 16:15 0

Vitesse zal vanavond (21:00 uur) de return afwerken tegen Rapid Wien in de Europa Conference League. De Arnhemse club ging vorige week met 2-1 onderuit bij de Oostenrijkse club. Uitdoelpunten tellen niet langer meer dubbel, waardoor Vitesse voor de zware taak staat om met een ruim verschil te winnen van de bezoekende ploeg. Vitesse zit momenteel in een mindere fase en wist vorig weekend eindelijk weer eens een resultaat te boeken. Rapid Wien kent een moeizaam seizoen en hoopt met Europees succes toch nog wat van het seizoen te maken.

Vooruitblik

Rapid Wien kwam vorige week geweldig uit de startblokken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-1 overwinning. Een rode kaart zorgde ervoor dat de thuisploeg het moeilijk kreeg in de slotfase, maar het wist uiteindelijk stand te houden. Vitesse geniet vanavond het thuisvoordeel en kan geschiedenis schrijven door wederom een ronde verder te komen in Europa. Het zal een vermakelijk duel gaan worden, aangezien de thuisploeg moet scoren.

Vitesse moet scoren

Vitesse staat op de 6e plaats in de Eredivisie en begint de topclubs uit het oog te verliezen. Dat komt mede door een dramatische reeks. Vitesse wist geen van de laatste zes wedstrijden te winnen en ging zelfs vijfmaal onderuit. Vorig weekend werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, waardoor er eindelijk een punt kon worden bijgeschreven. In Oostenrijk kende de Arnhemmers een valse start, want binnen een minuut stond het al 1-0 door een doelpunt van de Nederlander Ferdy Druijf. Na de rode kaart begon de omsingeling en wist Openda de aansluitingstreffer op zijn naam te zetten. Echter kwam de ploeg niet verder dan een 2-1 nederlaag, maar het heeft nog alle kans op de volgende ronde van de Europa Conference League.

Rapid Wien is moeilijk te verslaan

Rapid Wien staat weliswaar op de 7e plaats in de Oostenrijkse competitie, het is wel een stugge ploeg. De club wist bijvoorbeeld in de groepsfase van de UEFA Europa League nog met 0-1 te winnen bij KRC Genk. Rapid Wien won slechts drie van de laatste tien uitwedstrijden en ging daarin maar tweemaal onderuit. In het thuisduel tegen Vitesse stond de ploeg al na een kwartier op een comfortabele 2-0 voorsprong, waarna het moeilijk overeind wist te blijven. Vorig weekend speelde Rapid Wien nog met 2-2 gelijk tegen Sturm Graz.

Statistieken

– Vitesse staat op de 6e plaats in de Eredivisie
– Vitesse verloor met 2-1 bij Rapid Wien
– Vitesse speelde vorig weekend met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht
– Vitesse won geen van de laatste zes wedstrijden
– Rapid Wien staat op de 7e plaats in de Oostenrijkse Bundesliga
– Rapid Wien won drie van de laatste tien uitduels
– Rapid Wien verloor twee van de laatste tien uitduels
– Rapid Wien speelde vorig weekend met 2-2 gelijk tegen Sturm Graz

Odds van BetCity.nl

De legale online bookmaker BetCity.nl zal weddenschappen aanbieden voor de kraker in de Europa Conference League. Er staan 239 verschillende weddenschappen klaar voor de wedstrijd tussen Vitesse en Rapid Wien. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen en bijbehorende odds:

Vitesse wint: 1,78 euro
Gelijkspel: 3,80 euro
Rapid Wien wint: 4,50 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,81 euro
Minimaal 3,5 doelpunten: 3,15 euro
Grbic scoort: 2,30 euro
Druijf scoort: 3,65 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.