actueel background image

Vernietigt PSV ook FC Groningen?

21 okt 2022 | 11:21 0

Aankomende zondagmiddag nemen Groningen en PSV het in de Euroborg tegen elkaar op. Twee teams die in een compleet andere vorm verkeren, want PSV scoort er de laatste weken weer lustig op los, terwijl Groningen al vier wedstrijden op rij heeft verloren. Walst PSV ook over Groningen heen of roepen de Noorderlingen PSV hier tot een halt? Lees verder voor een voorbeschouwing over deze Eredivisie wedstrijd.

Vooruitblik

Bij aanvang van dit seizoen werd in Eindhoven uitgesproken dat PSV echt weer eens een titel moet winnen. Al jaren gaat de concurrent uit Amsterdam er met de titel vandoor en die hegemonie moet verbroken worden, zo vond de clubleiding. Op hetzelfde moment wisselde Ajax van trainer en verkocht het zo’n beetje het halve elftal. Ideaal moment dus om door te pakken. Na een eerste tik uit te delen door te winnen van Ajax in de strijd om de Johan Cruyff Schaal, zakte PSV echter weer in. Tot de afgelopen weken, waarin Ajax juist verder afhaakt. De Eindhovenaren moeten zondag winnen om in het spoor te blijven. Groningen wilde na jaren van betonvoetbal eindelijk aantrekkelijk voetbal spelen, mét resultaat. Dat lukt vooralsnog niet waardoor er druk ligt bij de trainer Frank Wormuth.

Wormuth op de schopstoel

De laatste vier duels gingen verloren. In de eigen thuishaven, de Euroborg, werd zelfs nog niet één zege geboekt dit seizoen. Het moge duidelijk zijn dat menig Groningen-supporter het seizoen anders had verwacht bij aanvang. Onder de nieuwe trainer Wormuth zou het team aantrekkelijker voetbal moeten gaan spelen en dat koppelen aan resultaat. Wanneer men een kaartje kocht zou er in ieder geval genoeg vermaak moeten plaatsvinden tijdens de wedstrijd. Dat is alles behalve het geval, de wedstrijden van Groningen zijn saai en bovendien halen de Noorderlingen maar weinig punten. Krijgt Wormuth dit nog op de rails?

PSV scoort erop los

Op de scoringsdrift van PSV staat dit seizoen geen maat. Na tien wedstrijden scoorde het namelijk al 35 keer, gemiddeld 3,5 keer per duel. En ook in Europa heeft het twee eclatante zegen tegen FC Zürich achter de rug. PSV lijkt dus even de win in de rug te hebben, iets wat de ploeg van Ruud van Nistelrooij wel kon gebruiken na wat lastige weken. Doordat sterspelers Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré werden behouden, terwijl Ajax flink verkocht, met er dit jaar het kampioenschap gewonnen worden. En met zoveel kwaliteit moet dat ook mogelijk zijn.

Statistieken

  • Groningen verloor de afgelopen vier duels
  • Groningen staat momenteel op een plek waarop promotie/degradatiewedstrijden gespeeld moeten worden
  • Groningen scoort precies één keer per duel gemiddeld
  • PSV heeft de MVP van Europa in huis met Gakpo
  • Simons is on fire met drie goals in zijn laatste vier wedstrijden
  • PSV wisselt hele ruime zeges af met nipte overwinningen en remises
  • PSV houdt bijna nooit de nul
  • PSV won de laatste vijf onderlinge confrontaties

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-01-2022
FC Groningen - PSV
0 - 1
28-08-2021
PSV - FC Groningen
5 - 2
24-04-2021
PSV - FC Groningen
1 - 0
13-09-2020
FC Groningen - PSV
1 - 3
08-03-2020
FC Groningen - PSV
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.