actueel background image

Van Rhijn verkast naar Karlsruher SC

19 okt 2021 | 12:58 0

Ricardo van Rhijn vertrok enkele maanden geleden bij FC Emmen, maar wist geen nieuwe werkgever te vinden. Echter werd op 19 oktober 2021 bekendgemaakt dat Van Rhijn een contract heeft getekend bij Karlsruher SC. De Duitse club speelt momenteel op het tweede niveau in Duitsland (2. Bundesliga). De Nederlander tekende een contract tot de zomer van 2022.

Degradatie met FC Emmen

Van Rhijn besloot vorig jaar een contract voor één seizoen te tekenen bij FC Emmen. De verdediger kwam destijds over van sc Heerenveen. Echter speelde Van Rhijn al sinds februari 2021 geen enkel duel meer voor de club. FC Emmen degradeerde in hetzelfde seizoen uit de Eredivisie en speelt zijn wedstrijden momenteel in de Keuken Kampioen Divisie.

Debuut bij Ajax

In 2011 mocht Van Rhijn debuteren in het betaalde voetbal, hij deed dat bij Ajax. De verdediger was vijf seizoenen een vaste waarde in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Na drie landstitels moest Van Rhijn vertrekken en koos hij voor een nieuw avontuur bij het Belgische Club Brugge. Echter werd Van Rhijn direct verhuurd aan AZ. Na één seizoen in Alkmaar mocht de verdediger weer vertrekken en kwam hij bij sc Heerenveen terecht.

Karlsruher SC

Van Rhijn wist bij geen enkele club een basisplek te verkrijgen. Karlsruher SC kwam door blessureleed binnen de selectie bij de verdediger terecht. De Duitse club staat op de 7e plaats in de 2. Bundesliga en kwam in 2009 voor het laatst in actie op het hoogste voetbalniveau.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.