actueel background image

UEFA adviseert jaar uitstel en annuleert alle hotelreserveringen

17 mrt 2020 | 11:36 0

Vandaag om 13:00 uur zal er een videoconferentie plaatsvinden tussen de voetbalbond UEFA, de European Club Association en al haar 55 lidstaten. Hoogstwaarschijnlijk zal er na vandaag duidelijkheid komen over het EK 2020 en de nationale/internationale voetbalcompetities. Echter zijn er al vele signalen die duidelijk maken dat het EK in ieder geval niet deze zomer zal plaatsvinden. Diverse hoteleigenaren in Kopenhagen hebben aangegeven dat de UEFA alle hotelreserveringen in de stad heeft geannuleerd.

Wedstrijden in Kopenhagen

Er zouden tussen 13 juni 2020 en 29 juni 2020 een viertal EK-wedstrijden worden gespeeld in de Deense hoofdstad. De wedstrijden Denemarken – Finland, Denemarken – België en Rusland – Denemarken zouden in Kopen worden gespeeld. Daarnaast stond er op maandag 29 juni 2020 nog een wedstrijd in de achtste finales op het programma in de stad.

UEFA adviseert jaar uitstel van EK

Aan het begin van de middag kwam het nieuws naar buiten dat de UEFA voorstelt om het EK 2020 met één jaar uit te stellen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri. Naar alle waarschijnlijkheid zal de uiteindelijke beslissing nog deze middag duidelijk worden gemaakt. Andere mogelijkheden zijn het verplaatsen van het EK naar aankomende winter of het annuleren van het gehele eindtoernooi.

Wedstrijdbal EK 2020

M.Moira / Shutterstock.com

Europese voetbalcompetities

Naast het EK-voetbal zal er dinsdagmiddag ook worden gesproken over de nationale en Europese voetbalcompetities. Er bestaat een kans dat de nationale competities worden stilgelegd voor de rest van het seizoen en de huidige koplopers worden uitgeroepen tot kampioen. Een andere voor de hand liggende oplossing is dat de nationale competities, de Champions League en de Europa League weer van start zullen gaan zodra het weer veilig is om te spelen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.