actueel background image

Topwedstrijd in de Eredivisie: AZ – Feyenoord

14 okt 2022 | 15:47 0

Het is spannend in de Eredivisie. AZ, Ajax, PSV en Feyenoord zijn allemaal slechts één punt van elkaar verwijderd. Het WK staat voor de deur en dus gaat de interlandperiode bijna van start. Voor die tijd worden er nog een paar Eredivisie-speelrondes gevoetbald. Ook dit weekend staat er weer een spannend affiche op de kalender in de Eredivisie: AZ speelt thuis tegen Feyenoord. We blikken vooruit op deze wedstrijd in onze voorbeschouwing. Ook kun je hier de bijbehorende odds voor een voetbalweddenschap checken.

Vooruitblik

Hoewel beide clubs het druk hebben met de Europese wedstrijden, ligt de focus nu echt op de wedstrijd van aankomende zondag. Beide clubs lieten op de donderdagavond punten liggen, maar doen het goed in competitieverband. AZ geniet dit weekend van thuisvoordeel en we verwachten dan ook dat de huidige nummer één uit de Eredivisie er met de winst vandoor gaat. Dat heeft puur te maken met de huidige vorm van de club uit Alkmaar.

AZ geniet van thuisvoordeel

De club uit Alkmaar wil ook in deze wedstrijd de goede reeks tegen de top 3 voortzetten. AZ wist eerder al te winnen van Ajax (2-1) en sleept ook graag drie punten binnen tegen Feyenoord. Beide ploegen pakten dit kalenderjaar evenveel punten in competitieverband, namelijk 52 in 25 Eredivisie-duels. AZ speelt thuis en geniet dus automatisch van een thuisvoordeel. De club is nog steeds ongeslagen in de Eredivisie, en het doel is om dat zo te houden. Lukt het AZ – omringd door fanatieke supporters – om de koppositie vast te houden?

Feyenoord won de meeste duels tegen AZ

Feyenoord is aan het bouwen aan een nieuw team, wat ook duidelijk te zien is in de afgelopen wedstrijden. Het team krijgt steeds meer vorm en laat in vlagen zien waartoe zij in staat zijn. Van de 92 duels tussen Feyenoord en AZ, won Feyenoord 48 keer. De wedstrijd eindigde 23 keer in winst voor AZ en 21 keer in een gelijkspel. Kan Feyenoord na het middelmatige optreden van afgelopen donderdag in de Europa League (2-2 gelijk tegen Midtjylland) de rug rechten tegenover AZ?

Statistieken

– AZ is koploper en ongeslagen in de Eredivisie
– Jens Odgaard is topscorer bij AZ: hij scoorde tot nu toe 4 goals
– De gemiddelde leeftijd bij AZ is 22,7 jaar
– Wedstrijden tussen Feyenoord en AZ eindigde 21 keer in een gelijkspel
– Feyenoord staat op dit moment vierde in de Eredivisie
– Danilo is topscorer bij Feyenoord: hij scoorde tot nu toe 6 goals
– De gemiddelde leeftijd bij Feyenoord is 23,1 jaar

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
27-02-2022
AZ Alkmaar - Feyenoord
2 - 1
07-11-2021
Feyenoord - AZ Alkmaar
1 - 0
28-02-2021
AZ Alkmaar - Feyenoord
4 - 2
24-01-2021
Feyenoord - AZ Alkmaar
2 - 3
26-09-2019
Feyenoord - AZ Alkmaar
0 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.