actueel background image

Topduels in de 5e ronde van de FA Cup 2019/2020

03 mrt 2020 | 15:39 0

In Engeland lijkt Liverpool FC hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1990. De overige clubs maken nog kans op eermetaal in de Engelse bekertoernooien. Deze week staan er enkele topduels op het programma in de 5e ronde van de FA Cup. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van de FA Cup wedstrijden:

Chelsea ontvangt Liverpool in de FA Cup

In de FA Cup strijden er op de dinsdagavond twee clubs in de 5e ronde van het bekertoernooi. Chelsea speelt een thuiswedstrijd tegen het haast onverslaanbare Liverpool. Afgelopen weekend verloor Liverpool sinds lange tijd weer een wedstrijd. Het uitduel bij Watford eindigde in 3-0. Een pijnlijke tik voor de bezoekers, maar dat kan vanavond weer worden rechtgetrokken op Stamford Bridge. De wedstrijd wordt op 3 maart om 20:45 uur afgetrapt.

Vorm

Chelsea heeft het moeilijk de laatste maanden. De Londenaren wonnen maar twee van de laatste zeven wedstrijden. Chelsea moest het weliswaar opnemen tegen enkele topploegen, de resultaten zijn onder de maat. De FA Cup biedt Chelsea de kans om toch nog wat glans te geven aan een teleurstellend seizoen. De club won één van de laatste vier thuisduels en kwam in twee van de laatste drie thuisduels tot scoren. Chelsea zal geen spelers sparen en met de beste elf aan de start verschijnen. In de vorige bekerronde van de FA Cup won Chelsea met 1-2 bij Hull City.

Liverpool FC zag vorig weekend een geweldige reeks ten einde komen. De koploper van de Premier League ging hard met 3-0 onderuit op bezoek bij het nietige Watford. In de Champions League werd er ook met 1-0 verloren bij Atlético Madrid. Een overwinning bij Chelsea zou op het perfecte moment komen. In de vorige speelrondes van de FA Cup speelde Liverpool FC met jeugdspelers. In de 5e ronde van de FA Cup zal de club wel aantreden met verschillende sterkhouders. Liverpool verloor één van de laatste drie uitwedstrijden, maar het verloor de laatste twee uitduels. In de vorige ronde werd Shrewsbury over twee wedstrijden met 1-0 verslagen.

Vooruitblik

Chelsea en Liverpool hebben een moeilijke tijd achter de rug. Beide clubs willen proberen om via de FA Cup weer de juiste vorm terug te vinden en zelfvertrouwen te kweken. Liverpool FC lijkt echter weinig waarde te hechten aan het bekertoernooi, aangezien de club ook nog actief is in de Champions League. Daarnaast kan de landstitel ook zeer binnenkort gewonnen worden. Chelsea is om die reden licht de favoriet.

Leicester City ontvangt Birmingham City

Leicester City staat op de 3e plaats in de Premier League en heeft een Champions League-ticket binnen handbereik. Daarnaast kan de ploeg ook nog een trofee winnen, aangezien de volgende ronde van de FA Cup lonkt. Normaliter zou de thuisploeg met gemak moeten kunnen winnen van Birmingham City.

Vorm

Leicester City staat er goed voor in de Premier League, maar de laatste maanden verloopt het allemaal niet meer op rolletjes. De club wist geen van de laatste vijf wedstrijden te winnen, het ging zelfs driemaal onderuit. In thuisduels gaat het wel beter met Leicester City. De ploeg verloor slechts driemaal in thuisduels, waaronder van Liverpool FC en Manchester City. Opvallend genoeg kreeg Leicester City in zeven van de laatste acht thuisduels minimaal één tegendoelpunt.

Birmingham City speelt een verloren seizoen in de Championship. De middenmoter maakt geen kans meer op promotie en hoeft zich ook niet druk te maken over degradatie. Birmingham City heeft zijn vizier dan ook gericht op de FA Cup. De voetbalclub is al 13 duels op rij ongeslagen en wist eerder Blackburn Rovers uit de bekercompetitie te knikken. De club verloor maar één van de laatste 12 uitduels.

Vooruitblik

Hoewel de statistieken van Birmingham City erg goed zijn lijkt een overwinning bij Leicester City te hoog gegrepen. Echter moet de thuisploeg wel zijn topscorer Jamie Vardy missen. Desondanks zien wij de thuisploeg winnen, maar gemakkelijk zal het beslist niet worden voor Leicester City.

Manchester City op bezoek bij Sheffield Wednesday

Manchester City heeft nog een zeer minimale kans op de landstitel, maar dan zou er een wonder moeten gebeuren. De topclub kan zich dus richten op de overige toernooien. In de FA Cup gaat City op bezoek bij Sheffield Wednesday. De bezoekers zijn vanzelfsprekend de grote favoriet.

Vorm

Sheffield Wednesday kan gezien worden als een middenmoter in de Championship. De ploeg begon goed aan het seizoen, maar na de winterstop zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Sheffield Wednesday won één van de laatste vijf duels. In drie van de laatste vier gespeelde duels moest de club ook steeds minimaal drie tegentreffers incasseren. Daarnaast verloor de ploeg ook vijf van de laatste zeven thuisduels.

Manchester City won vorig weekend de League Cup. De topclub won met 2-1 van Aston Villa en kan het seizoen nog meer glans geven door ook de FA Cup te winnen. Manchester City draait goed en wist de laatste vier wedstrijden winnend af te sluiten. Er werd onder andere met 1-2 gewonnen op bezoek bij Real Madrid in de knock-outfase van de Champions League. Manchester City beschikt over onwijs veel scorend vermogen. De ploeg kwam in 20 van de laatste 21 uitduels minimaal één keer tot scoren.

Vooruitblik

Manchester City zit in een winnende flow en zal dit duel ook eenvoudig gaan winnen. De topclub beschikt op iedere positie over een betere speler en moet over de tegenstander heenlopen. Een overwinning met op zijn minst twee doelpunten verschil is zeker haalbaar.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.