actueel background image

Speler van de week: Virgil Misidjan

05 jan 2023 | 14:04 0

Vrijdagavond 20.00 uur trapt FC Twente thuis af tegen FC Emmen. De thuisclub doet voor het tweede seizoen op rij mee om de bovenste plekken. Niet in de laatste plaats ligt dat aan vleugelflitser Virgil Misidjan. Die zit als vanouds op de brommer. Het gaat lekker met Twente en Misidjan. De aanvaller is sinds afgelopen seizoen teruggekeerd op de Nederlandse velden. Vorig seizoen verliep nog stroef, momenteel schudt de vleugelspits de ene na de andere schaar uit zijn voeten. Bovendien koppelt hij zijn sterke spel aan rendement. Hij is namelijk de speler die het vaakst direct betrokken was bij een doelpunt voor de Tukkers. De teller staat na dertien gespeelde wedstrijden op vier goals en drie assists.

Speler van de week (week 1 2023)

Aflopend contract

Het contract van de aanvaller loopt komende zomer af. Officieel mag hij al in gesprek met geïnteresseerde clubs zonder FC Twente hierover te informeren. Een tweede uitstapje naar het buitenland lijkt hem wel wat liet hij eerder weten. In het verleden speelde Misidjan al voor het Bulgaarse Ludogorets en het Duitse 1.FC Nürnberg. Komt er geen nieuw buitenlands avontuur, dan is een langer verblijft bij FC Twente ook zeker niet uitgesloten. De aanvaller is tevreden in Enschede.

Tegenover het clubkanaal is die tevredenheid terug te zien. De aanvaller is te spreken over zijn prestaties en de start van FC Twente in de competitie. ‘’Het begin was heel lekker. De manier waarop we speelden, waardoor we meteen een goede basis neerzette.’’ Toch zijn er ook nog verbeterpunten. ‘’Van de uitschakeling in Europa baal ik wel. Het is erg jammer dat we niet verder zijn gekomen. We speelden een goede wedstrijd thuis tegen Fiorentina, we hadden onszelf moeten belonen.’’

Voldaan

Niet alles is dus hosanna, toch kijkt Misidjan met een voldaan gevoel terug naar de eerste seizoenshelft. ‘’In de competitie zijn we goed bezig, die lijn moeten we doortrekken. Zolang we als team bij elkaar blijven, moet het goedkomen.’’ En gelijk heeft de aanvaller. Want met een vijfde plaats en maar zes punten minder dan de koploper doen de Tukkers het erg goed. Met de geboren Goirlenaar als een plaag voor menig defensie.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.