actueel background image

Speler van de Week: eindelijk toont Brandt zijn potentie

02 mrt 2023 | 17:11 0

Borussia Dortmund won als enige Europese ploeg alle wedstrijden na de winterstop. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de club. Dat is mede te danken aan de uitstekende vorm van Julian Brandt. De 26-jarige aanvallende middenvelder lost eindelijk zijn potentie in. Brandt is onze Speler van de Week.

Julian Brandt speler van de week

Uniek talent

Sinds Brandt begon met voetbal was al duidelijk dat hij speciaal was. Hij stak er met kop en schouders bovenuit. Inmiddels speelt hij al jaren in de top bij Borussia Dortmund, maar daar kwam hij nooit écht los. Tot dit seizoen. Brandt lijkt eindelijk de balans gevonden te hebben tussen leuk voetballen en rendement. En een Brandt met rendement blijkt nauwelijks te stoppen.

Tegen TSG Hoffenheim won Dortmund door een goal van Brandt, een bal die via zijn rug de goal in viel. Het was alweer zijn negende doelpunt van het seizoen en zijn vierde doelpunt op rij. Het geeft nog eens aan hoe belangrijk de Duits international is voor zijn ploeg.

Rendement

Borussia en Brandt zitten in een flow die voorlopig niet af te stoppen lijkt. Dat Brandt geweldig kon voetballen, daar is nooit discussie over geweest. Het probleem was vaak zijn rendement. Brandt voetbalt frivool en zijn techniek is ongekend. Toch leek het vaak laconiek en op de momenten dat hij geen rendement heeft, komt er een stortvloed aan kritiek.

In de top wordt meer gevraagd dan alleen leuk voetbal. Alles draait om rendement. Vorig seizoen stokte de teller voor Brandt op negen goals en acht assists in de Bundesliga. In totaal was hij bij zeventien doelpunten direct betrokken in de Bundesliga. Niet slecht, maar iemand met de kwaliteiten van Brandt kan beter. Als hij zijn huidige vorm doortrekt, gaat hij deze cijfers zeker overtreffen.

Beste jaren komen nog

Over twee maanden wordt Brandt 27. Een leeftijd waarop voetballers normaliter hun beste jaren hebben. Dat komt voor Brandt gezien precies op het goede moment. Hij lijkt namelijk net op tijd de beste versie van zichzelf gevonden te hebben.

Voor nu wil Brandt vooral basisspeler blijven in Dortmund en belangrijk zijn. De ploeg doet nog volop mee om de titel, speelt nog in de beker en doet nog mee in de Champions League. Het kan dus zomaar eens een heel erg mooi seizoen worden voor Julian Brandt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.