actueel background image

Speler van de week: de ster van Khvicha Kvaratskhelia is rijzende

13 apr 2023 | 15:54 0

In de Champions League kon hij zich deze week niet onderscheiden, maar wat een seizoen beleeft deze magische Georgiër. We hebben het natuurlijk over Khvicha Kvaratskhelia, in Napels al liefkozen Kvaradonna genoemd. Hij is onze Speler van de Week.

Napoli wedtip van de week

Twijfels

Bij aanvang van het seizoen was coach Luciano Spalletti nog druk in discussie met Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis. Onderwerp van gesprek was de kleine Georgische dribbelaar. Die was vanuit Rusland teruggekeerd naar zijn thuisland. Dit vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Napoli-kopstukken vroegen zich hardop af of de kleine buitenspeler wel goed genoeg zou zijn om het niveau van de Italiaanse Serie A aan te tikken.

Spalletti sprak uitgebreid met de voorzitter over die twijfels. “Omdat ik eerder in Rusland heb gewerkt, heb ik daar wat vrienden gebeld om iets meer over Kvara te weten te komen. De Laurentiis was sceptisch over de verschillen tussen hun competities en de Serie A, maar tegenwoordig zijn de grenzen in het voetbal dunner. Het is gemakkelijker om meteen impact te maken.”

Sterspeler

Uiteindelijk besluit Napoli het ‘gokje’ te wagen. Voor ruim elf miljoen euro wordt Kvaratskhelia overgenomen en hij mag zich gaan richten op de linksbuitenpositie. Uitgerekend de positie van de vertrokken aanvoerder en kind van de club Lorenzo Insigne. Na een geschil over de financiën trok die de deur in Napels achter zich dicht. Het is veelzeggend dat eigenlijk niemand het meer heeft over de vertrokken aanvoerder.

Want de twijfels die er waren, verdwenen als sneeuw voor de Napolitaanse zon. Op de eerste trainingen liet de Georgiër direct de meest bizarre dingen zien. Af en toe was hij even afwezig, om vervolgens als hij de bal kreeg het halve team voorbij te dribbelen. Spalletti wist niet wat hij meemaakte. Zelf was Kvaradonna minder verbaasd. Hij vertelde dat men in Georgië wisselde van tribune in de rust, aangezien ze dan dichter bij hem stonden.

Nu het einde van het seizoen nadert en Napoli op weg is om de eerste landstitel te pakken sinds 1990, weet iedereen hoe goed de aanvaller is. Zowel qua doelpunten als assists staat de kleine dribbelaar in de dubbele cijfers, terwijl er nog genoeg wedstrijden te spelen zijn. Bovendien staat Napoli ook in de kwartfinale van de Champions League. Daarin werd woensdag met 1-0 verloren op bezoek bij AC Milan. Kan Kvaradonna volgende week het tij keren?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.