actueel background image

Speelronde 11: Ajax – Feyenoord 19/20

25 okt 2019 | 13:05 0

Kwakkelend Feyenoord staat voor zware opgave in Amsterdam

Er zullen veel ogen zijn gericht op de topper tussen PSV en AZ, maar de meeste aandacht zal naar De Klassieker gaan. Het swingende Ajax krijgt het kwakkelende Feyenoord op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Beide clubs gingen doordeweeks nog onderuit in de Champions League en de Europa League. De Amsterdammers verloren kort voor tijd van Chelsea (0-1), terwijl Feyenoord met 2-0 onderuit ging bij Young Boys. Het verleden heeft uitgewezen dat Feyenoord weinig te zeggen heeft in Amsterdam.

Ajax logoFeyenoord logo

Vorm

Ajax won dit seizoen acht van de negen wedstrijden, waaronder topduels in de Champions League en de finale van de Johan Cruijff Schaal. In de Eredivisie wonnen de Amsterdammers alle vier de thuisduels en kreeg het in die wedstrijden slechts één tegendoelpunt. Vorig weekend werd er ternauwernood met 1-2 gewonnen bij RKC Waalwijk, al verwachten wij dat de Amsterdamse selectie met een heel andere instelling aan het duel tegen Feyenoord zal gaan beginnen. Ajax is met 31 doelpunten de meest scorende ploeg in de Eredivisie, maar met zeven tegendoelpunt ook de minst gepasseerde ploeg van Nederland.

Feyenoord is terug te vinden op de tiende plaats in de Eredivisie met een achterstand van twaalf punten op Ajax. In de laatste twee speelrondes werd er verloren bij Fortuna Sittard (2-4) en gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo (1-1). En ook de Europa League wedstrijd tegen Young Boys (2-0) ging verloren. Het zijn zware tijden voor de Feyenoord-supporters. Een overwinning in Amsterdam lijkt uitgesloten, aangezien de laatste winstpartij in de Arena dateert uit 2005.

Vooruitblik

Ajax won veertien van de laatste zestien thuiswedstrijden tegen Feyenoord en de clubs speelde tweemaal gelijk. Vorig seizoen werd Feyenoord te kijk gezet met een 3-0 nederlaag. En in de kwaliteitsverschillen lijken alleen maar groter te zijn geworden. Gezien de huidige situatie bij Feyenoord en het gebrek aan klasse in de achterhoede moet de club waken voor een afstraffing. Ajax zal zijn klasse willen laten zien na de nederlaag tegen Chelsea.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.