actueel background image

Speelronde 10: RKC Waalwijk – Ajax

17 okt 2019 | 06:58 0

Sterkhouder Ajax op bezoek bij laagvlieger RKC Waalwijk (zaterdag 18:30 uur)

Ajax dendert ook dit seizoen weer door en staat op de eerste plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers delen de eerste plek wel met concurrent PSV. Toch lijkt er dit weekend wat te halen voor Ajax, aangezien PSV een zwaar uitduel bij FC Utrecht moet gaan spelen. Het verleden heeft aangetoond dat RKC Waalwijk in eigen huis weinig kans maakt tegen de huidige koploper en dat zal ook dit weekend weer het geval zijn.

RKC Waalwijk logoAjax logo

Vorm

RKC Waalwijk staat op de laatste plaats in de Eredivisie met slechts een enkel punt uit negen wedstrijden. Acht van de negen competitieduels gingen verloren en de meeste daarvan waren ook echt kansloos. Als wij kijken naar de statistieken kan het nog wel eens een doelpuntrijk gevecht worden, aangezien RKC in de laatste vier wedstrijden gemiddeld 3,75 tegentreffers om de oren kreeg.

Ajax kent een topseizoen en weet ook in de Champions League weer indruk te maken. Het scorend vermogen bij de club is groot, waardoor RKC Waalwijk moet waken voor een grote nederlaag. Ajax won vijftien van de laatste zeventien competitiewedstrijden en kreeg in de laatste vijf overwinning geen enkel tegendoelpunt te verwerken. Daarnaast werden vijf van de laatste zeven gewonnen wedstrijden met een verschil van op zijn minst drie doelpunten gewonnen.

Vooruitblik

Ajax staat voor een belangrijke periode in het seizoen en dan met name in de Champions League. Het is dus zaak voor de ploeg om zelfvertrouwen te kweken. RKC Waalwijk zal weinig in te brengen hebben, ondanks het thuisvoordeel. De kans is dan ook heel groot dat wij minimaal vier Amsterdamse treffers zullen zien op de zaterdagavond.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.