actueel background image

Spannend affiche in Alkmaar: AZ ontvangt koploper Ajax

17 sep 2022 | 12:10 0

Aankomende zondag, 18 september 2022, staat om 16.45 uur de kraker tussen AZ en koploper Ajax op het programma. Het is een echte topper tussen de nummer 1 en de nummer 4 van de Eredivisie. Beide ploegen zijn dit seizoen zeer goed begonnen en het belooft een prachtige pot voetbal te worden. Hieronder een korte voorbeschouwing.

Vooruitblik

De wedstrijden tussen AZ en Ajax staan over het algemeen garant voor een leuk attractief duel. Beide ploegen willen graag veel aan de bal zijn en met aanvallend en goed voetbal de wedstrijd naar zich toetrekken. In de laatste 5 duels, die de clubs tegen elkaar speelden, werd er in totaal 14 keer gescoord. Dat belooft wat voor aankomende zondag! Ajax zal de teleurstelling van het late verlies tegen Liverpool van zich af willen spelen, terwijl AZ erop gebrand is de ongeslagen reeks in de Eredivisie voort te zetten. Het zou zo maar kunnen dat het een gelijkspel wordt tussen beide ploegen. Wat gaan de liefhebbers van sportwedden doen?

Is AZ in staat de koploper Ajax moeilijk te maken?

AZ is dit seizoen goed op weg om hoog in het linker rijtje te gaan eindigen. Door het gelijkspel van afgelopen zondag thuis tegen FC Twente zijn de Alkmaarders wel een plekje gezakt op de ranglijst, namelijk van de 3e naar de 4e plek. Stel dat AZ thuis Ajax weet te verslaan nadert AZ de koploper tot op 1 punt. De laatste keer dat de ploeg uit Alkmaar thuis in een officiële wedstrijd van Ajax wist te winnen was op 15 december 2019. Oud spits Myron Boadu was toen de grote man en het werd 1-0 in het voordeel van AZ. Zou AZ hier weer toe in staat zijn zondag?

Kan Ajax een slag slaan op de ranglijst?

Voor Ajax is de wedstrijd van aankomende zondag in meerdere opzichten een belangrijke. Ten eerste zullen de Amsterdammers eerherstel willen na het zure verlies in de laatste minuten op Anfield tegen het Liverpool van Virgil van Dijk. Daarnaast spelen aankomende zondag de nummer 2 en 3 van de ranglijst en tevens grootste concurrenten voor de titel: PSV en Feyenoord tegen elkaar in Eindhoven. Bij winst kan Ajax de directe tegenstander uit Alkmaar op 7 punten zetten en wellicht dus ook meer uitlopen op PSV en/of Feyenoord. Met Remko Pasveer, de keeper in topvorm op goal, zal Ajax met vertrouwen in eigen kunnen naar het AFAS Stadion trekken.

Statistieken

  • AZ staat momenteel op de 4e plaats in de Eredivisie
  • AZ is dit seizoen na 6 wedstrijden nog steeds ongeslagen
  • AZ wist de laatste editie van AZ-Ajax, die op 8 mei 2022 werd gespeeld, een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen
  • AZ wist van de in totaal 102 wedstrijden waarin Ajax de tegenstander was, er in totaal 18 te winnen
  • Ajax staat momenteel fier aan kop in de Eredivisie met de maximale score uit 6 wedstrijden
  • Ajax wist dit seizoen al 21 keer het net te vinden en keeper Remko Pasveer heeft nog maar 3 keer hoeven vissen
  • Ajax heeft 63 keer van AZ gewonnen van de 102 onderlinge ontmoetingen
  • Ajax heeft Steven Bergwijn, de nummer 2 op de topscoorderslijst van dit seizoen, in het veld staan. Hij wist er tot nu toe 6 in te leggen. Bij Brobbey, Taylor en Kudus staat de teller dit seizoen ook al op 3 treffers

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
08-05-2022
AZ - Ajax
2 - 2
03-03-2022
AZ - Ajax
0 - 2
12-12-2021
Ajax - AZ
1 - 2
25-04-2021
Ajax - AZ
2 - 0
31-01-2021
AZ - Ajax
0 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.