actueel background image

Servische fans weer op de tribune, KNVB bekerfinale op Bonaire?

28 mei 2020 | 10:59 0

In Nederland zal de bal nog een hele tijd niet rollen, terwijl in andere landen het voetbal gewoon doorgaat. In Servië gaan ze zelfs nog een stapje verder. Vanaf 1 juni mogen de supporters van de Servische clubs weer plaatsnemen op de tribune. Servië is hiermee het eerste Europese land dat toestemming geeft om fans toe te laten.

Maatregelen tijdens de wedstrijden

De supporters moeten zich wel aan diverse regels houden om plaats te kunnen nemen op de tribune. Allereerst moeten de supporters minimaal één meter van elkaar zitten, waardoor de clubs niet het gehele stadion kunnen vullen. In de Superliga (Servië) werden de eerste wedstrijden vorig weekend afgewerkt, echter zonder publiek. Het dodental in Servië ligt op 240 mensen en er zijn rond de 11.000 personen positief getest op het coronavirus.

In Wit-Rusland mochten de fans altijd al bij de wedstrijden aanwezig zijn.

KNVB bekerfinale op Bonaire?

De kans dat de KNVB bekerfinale alsnog gespeeld zal gaan worden lijkt steeds groter te worden. Hoewel er geen Europees ticket meer op het spel staat zijn beide clubs wel van plan om de finale af te werken. FC Utrecht opperde afgelopen week dat het de finale graag in het buitenland zou willen spelen. Bonaire lijkt daarvoor de perfecte locatie.

Het eiland zelf staat welwillend tegenover het idee. Ludwig Balentin (voorzitter Bonairiaanse voetbalbond) is enthousiast. ‘Het zou een enorme boost zijn voor de sport op het eiland. Ik heb geen reden om daar nee tegen te zeggen. Ik word hier echt zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden, dan is dat echt een droom’, aldus Balentin. ’Als we goede afspraken maken met alle belanghebbende, dan kan het zeker te regelen zijn. Het lijkt mij ook erg leuk’.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de knvb beker is populair.

KNVB Beker logo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.