actueel background image

Returns in de achtste finales van de Champions League 2020

10 mrt 2020 | 12:17 0

Dinsdagavond is het tijd voor de eerste returns in de achtste finales van de Champions League. RB Leipzig wist te verrassen op bezoek bij Tottenham Hotspur en kan het tweeluik in eigen huis beslissen. Valencia staat voor een hele zware opdracht, aangezien het eerder met 4-1 verloor op bezoek bij Atalanta Bergamo. Bekijk hier de voorbeschouwingen van de beide duels in de Champions League!

RB Leipzig – Tottenham Hotspur (dinsdag, 21:00 uur)

RB Leipzig wist nooit eerder in de clubhistorie de laatste acht van de Champions League te bereiken. Dit zou dinsdagavond zomaar eens kunnen gaan gebeuren. De Duitse club wist het eerste duel in de achtste finale met 0-1 te winnen bij Tottenham Hotspur. In eigen huis is RB Leipzig ijzersterk, maar dat Tottenham kan terugkomen van een achterstand heeft het vorig seizoen wel bewezen tegen Ajax.

Vorm

RB Leipzig is al 11 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. De Duitse club won zeven duels en speelde de overige vier wedstrijden gelijk. In het huidige seizoen in de Champions League gaat het de ploeg voor de wind en verloor het pas één duel. Echter moet RB Leipzig wel uitkijken voor tegendoelpunten. In twee van de laatste 15 thuisduels hield RB Leipzig de nul, in alle overige wedstrijden moest het dus steeds minimaal één tegentreffer toestaan.

Tottenham Hotspur kreeg genoeg kansen om thuis tot scoren te komen, maar het waren de Duitsers die er met een minimale overwinning vandoor gingen. Vorig seizoen wist Tottenham Hotspur is de allerlaatste minuut de beslissende treffer tegen Ajax te noteren. De kans dat dit opnieuw gaat gebeuren is klein. De Engelse ploeg draait niet goed, het won geen van de laatste vijf duels. Slechts vier van de laatste 21 uitduels werden gewonnen. Geen beste cijfers voor de ploeg van José Mourinho.

Vooruitblik

RB Leipzig zal gesteund worden in een uitverkocht stadion. De Duitsers gaan dan ook geschiedenis schrijven en zich kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League. Wij verwachten minimaal drie doelpunten, waarvan minimaal twee treffers van de thuisploeg.

Valencia CF – Atalanta Bergamo (dinsdag, 21:00 uur)

Atalanta Bergamo was al blij met het bereiken van de knock-outfase, maar nu staat de club op het punt om kwartfinalist te worden. De Italiaanse club won thuis met 4-1 van Valencia CF. De Spanjaarden moeten driemaal tot scoren komen en mogen geen tegentreffers incasseren. Het kan dan ook haast niet anders dan dat Atalanta Bergamo zich plaatst voor de volgende ronde van de UEFA Champions League.

Vorm

Valencia CF is de kluts kwijt. De Spaanse ploeg won maar één van de laatste zeven wedstrijden. Van de overige zes duels werden er maar liefst vier verloren. Valencia CF werd in het uitduel compleet van de mat gespeeld door Atalanta, het mocht zich zelfs gelukkig prijzen dat het ‘slechts’ vier tegendoelpunt om de oren kreeg. Dankzij het gescoorde uitdoelpunt bestaat er nog een theoretische kans voor de Spanjaarden, maar het zal heel moeilijk worden. Valencia CF moet onwijs veel risico nemen en daar kan Atalanta Bergamo kan daar gebruik van maken.

Atalanta Bergamo kan zich voor de eerste keer in de clubhistorie kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League. De ploeg won zes van de laatste zeven wedstrijden. In negen van de laatste tien wedstrijden van de club kwamen beide ploegen tot scoren. Het is dan ook geen verrassing dat in vijf van de laatste zeven duels van Atalanta minimaal vier keer gescoord werd. In het thuisduel tegen Valencia CF was de Nederlander Hateboer de grote man met twee goals.

Vooruitblik

Valencia CF is totaal de weg kwijt en zit in een dip. Atalanta Bergamo zit nu juist in een winning flow. Het kan dan ook niet anders dan dat Atalanta Bergamo gewoon de volle winst pakt in Spanje en zich plaatst voor de volgende ronde van het Europese toernooi.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.