actueel background image

PSV krijgt mogelijk CL-ticket toegewezen

22 apr 2020 | 10:37 0

Dinsdagavond werd aangekondigd dat het seizoen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie geen vervolg krijgt. De kans lijkt groot dat er nu diverse landen en competities hetzelfde voorbeeld volgen.

Deze week gaat de UEFA opnieuw in gesprek met de 55 nationale voetbalbonden. Er heerst nu namelijk veel onduidelijkheid over de toekenning van de Europese tickets. Meerdere voetbalbonden zouden al hebben aangekondigd dat het de tickets het liefst wilt verdelen op basis van de UEFA-clubranking.

PSV mag deelnemen aan de voorronde Champions League

In de Eredivisie zou de toewijzing op basis van UEFA clubranking voor grote veranderingen zorgen. De huidige nummer twee AZ zou zijn ticket voor de voorronde van de Champions League verliezen aan PSV. De Eindhovenaren eindigde op de 4e plek in de Eredivisie, maar staan op de 2e plaats in de UEFA-clubranking.

AZ staat op de 3e plek op de UEFA-ranking (achter Ajax en PSV), waardoor het zich in dat geval tevreden moet stellen met een Europa League-ticket. Ajax mag direct deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. Feyenoord staat op de 4e plek op de UEFA-ranking en mag deelnemen aan de voorronde van de Europa League.

Willem II verliest Europees deelnamebewijs

Willem II eindigde op de 5e plek in de Eredivisie, maar zou zijn ticket voor de Europa League mislopen. FC Utrecht, Vitesse, FC Groningen en Go Ahead Eagles staan op een gedeelde 5e plaats op de UEFA-ranking.

Het ticket dat normaliter naar Tilburg zou gaan, wordt dan vergeven aan één van de andere vier clubs. De kans lijkt groot dat FC Utrecht de gelukkige zou worden, aangezien de Domstedelingen ook mogelijk een Europees deelnamebewijs mislopen in het KNVB bekertoernooi.

KNVB stuurt aan op huidige stand

De Nederlandse en de Belgische voetbalbond zouden zelf de voorkeur hebben om de huidige stand als eindstand te gebruiken. Echter lijkt de keuze op veel weerstand te stuiten uit andere landen. In België zou landskampioen Club Brugge zijn directe Champions League-ticket moeten vergeven aan AA Gent en zelf moeten deelnemen aan de voorrondes van het Europese toernooi.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.