actueel background image

PSV-clubicoon Harry van Raaij (84) overleden

16 nov 2020 | 11:26 0

Harry van Raaij is maandagochtend 16 november 2020 op 84-jarige leeftijd overleden. De oud-voorzitter van PSV werd op 29 augustus 1936 geboren in Haps. Hendrikus Jacobus Maria van Raaij was tussen 1984 en 1990 penningmeester van de Eindhovense club. Dezelfde functie mocht Van Raaij ook bekleden tussen 1993 en 1996. In 1996 werd de manager van Philips de voorzitter van PSV. Sinds 1990 was Van Raaij ook erelid van de voetbalclub uit Eindhoven.

Wat maakte Van Raaij zo bijzonder?

Harry van Raaij groeide in korte tijd uit tot een echte clubicoon bij PSV. De bestuurder stond bekend om zijn gemoedelijkheid en warmte. Van Raaij bouwde dan ook een goede relatie op met spelers als Luc Nilis, Mark van Bommel en Romario. In 2003 droeg Van Bommel de gewonnen landstitel op aan Van Raaij. Kort daarvoor werd de clubbestuurder door PSV ontslagen.

Erik van Muiswinkel

Van Raaij werd bekend bij het grote publiek door de imitaties van cabaretier Erik van Muiswinkel. De persiflages vielen in goede aarde bij Van Raaij. Bekijk hieronder een voorbeeld van één van de imitaties:

Vertrek bij PSV

In 2004 moest Van Raaij noodgedwongen vertrekken bij PSV. De bestuurder liet op dat moment weten dat hij een voetbalclub had achtergelaten dat nog jarenlang dominant zou zijn in de competitie. Dit bleek ook zeker, aangezien PSV één jaar later de halve finale van de UEFA Champions League wist te bereiken. De supporters van PSV droegen altijd een warm hart voor de clubicoon en dat is ook nooit anders geweest.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.