actueel background image

Breaking: Promes opgepakt voor betrokkenheid bij steekpartij

13 dec 2020 | 13:19 0

Zondagochtend in Ajax-speler Quincy Promes door de politie opgepakt. De aanvaller wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. De Oranje-international zou een familielid ernstig hebben verwond gedurende een familiefeest in de zomer van 2020. Diverse bronnen rondom het onderzoek hebben het nieuws gemeld. De Amsterdamse club wilt op dit moment nog niet reageren.

De steekpartij zou plaats hebben gevonden in een loods in Abcoude. Het incident zou hebben plaatsgevonden in juli 2020. De 28-jarige voetballer wordt mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Er hangt de Ajacied een celstraf van maximaal vier jaar boven het hoofd. Promes is direct na zijn arrestatie in verzekering gesteld en zou voorlopig nog vast blijven zitten. Na 72 uur zal worden bekeken of de voorlopige hechtenis verlengd moet worden.

quincy promes ajax wedstrijd

Ruzie op familiefeest

Promes was in juli 2020 aanwezig bij een groot familiefeest in Abcoude. Volgens ‘De Telegraaf’ zou er een steekpartij hebben plaatsgevonden op het feest. Promes zou een familielid hebben neergestoken met een mes tijdens een ruzie. Het familielid liep ernstig letsel op aan zijn knie en heeft pas in november aangifte tegen de voetballer gedaan. Direct na de aangifte is er een onderzoek gestart en op zondagochtend 13 december is Promes gearresteerd. Overigens wilt de politie nog niet bevestigen dat het om de Ajax-speler gaat.

Promes werd in de zomer van 2019 door Ajax overgenomen van Sevilla FC. Afgelopen zaterdagavond stond de aanvaller nog op het veld tegen PEC Zwolle. Promes kwam tot scoren in het met 4-0 gewonnen duel in de Eredivisie.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.