actueel background image

Premier League: uitgedund programma door FA Cup

17 mrt 2023 | 09:30 0

Een ietwat kort programma dit weekend in de Premier League. Op zaterdag en zondag staan namelijk ook de wedstrijden in de kwartfinale van de FA Cup op het programma. Onder meer Manchester United en Manchester City komen daardoor niet in actie in de competitie. Wij richting ons hieronder op de ploegen die wel spelen.

Premier League week 7

Grote belangen op vrijdag

Nottingham Forest hoopt vrijdag een mooie stap te kunnen zetten richting handhaving. Dat moet gebeuren tegen Newcastle United. The Magpies vrezen allesbehalve voor degradatie. Zij zijn namelijk nog volop in de race voor Champions League-voetbal. Om die droom waar te maken zijn de punten broodnodig. Newcastle is de grote favoriet vrijdagavond, maar op bezoek in Nottingham is het nooit makkelijk.

Vrijdag 21:00 uur: Nottingham Forest – Newcastle United

Bournemouth wil doorpakken

Vorig weekend pakte Bournemouth drie hele belangrijke punten. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen van Liverpool. Ondanks die overwinning staan The Cherries nog altijd op degraderen, maar dat kan zaterdag zomaar anders zijn. Bij een overwinning kan de ploeg in theorie zes plaatsen stijgen. Het verschil met nummer twaalf Crystal Palace is namelijk slechts drie punten. Zaterdag speelt Bournemouth uit tegen Aston Villa. Villa staat elfde en lijkt zich inmiddels veilig te hebben gespeeld.

Zaterdag 16:00 uur: Aston Villa – Bournemouth

Hopeloos Leicester City naar Londen

Leicester City is hopeloos uit vorm. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal verloren. De kampioen van 2016 moet serieus vrezen voor degradatie. Komt de ommekeer dit weekend? De kans is klein. Leicester gaat op bezoek bij Brentford. De ploeg uit Londen presteert in tegenstelling tot Leicester uitstekend en staat op een zorgeloze negende plaats. Alles moet meezitten wil Leicester punten pakken in Londen.

Zaterdag 16:00 uur: Brentford – Leicester City

Southampton met vertrouwen tegen Spurs

Southampton staat laatste, maar heeft wel vertrouwen geput uit de laatste twee duels. Eerst werd er thuis gewonnen van Leicester City en vervolgen pakte The Saints op Old Trafford een verrassend punt tegen Manchester United. Zaterdag komt topclub Tottenham Hotspur op bezoek. Een kansloze missie zou je op voorhand denken, maar Southampton droomt van een stuntje.

Zaterdag 16:00 uur: Southampton – Tottenham Hotspur

Katten in het nauw tegen elkaar

De Wolves staan op een ogenschijnlijke zorgeloze dertiende plaats, maar niets is minder waar. Het gat met de degradatiezone is slechts drie punten. Leeds United, de tegenstander van zaterdag, staat in die zone. Zij willen er graag uit en kunnen dat bewerkstelligen door te winnen op bezoek bij de Wolves. Dat Leeds van Wolves kan winnen, dat weten we. Begin dit seizoen was Leeds namelijk met 2-1 te sterk. Lukt dat zaterdag weer?

Zaterdag 16:00 uur: Wolverhampton Wanderers – Leeds United

Cris Chelsea lijkt voorbij

Na een hele lange periode zonder overwinning, gaat het weer wat beter met Chelsea. De afgelopen drie wedstrijden werd er gewonnen. Daar zat ook de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund tussen. The Blues staan daardoor in de kwartfinale van de Champions League en mogen ook in de Premier League weer omhoog kijken. Is Everton de volgende die de drie punten aan Chelsea moet laten?

Zaterdag 18:30 uur: Chelsea – Everton

Arsenal wil met vertrouwen afsluiten

De laatste Premier League-wedstrijd voor de interlandbreak is Arsenal tegen stadsgenoot Crystal Palace. Omdat City niet in actie komt dit weekend in de competitie, kunnen The Gunners die break ingaan met een voorsprong van liefst acht punten. Palace hoopt uiteraard te kunnen stunten in het Emirates Stadium, maar is realistisch genoeg om te weten dat het de punten over het algemeen ergens anders moet zien te behalen.

Zondag 15:00 uur: Arsenal – Crystal Palace

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.