actueel background image

Premier League speelronde 29: spanning alom

30 mrt 2023 | 12:16 0

De Premier League kan nog alle kanten op. Nu we richting het einde van het seizoen kruipen wordt het spannender en spannender. Dit weekend staan er weer belangrijke wedstrijden op het programma. VoetbalUitslagen blikt vooruit op dit Premier League-weekend.

Liverpool voor onmogelijk opgave

Liverpool speelt tot op heden een kansloos seizoen, maar de hoop op Europa en stiekem zelfs Champions League is nog niet opgegeven. De achterstand op Tottenham Hotspur bedraagt zeven punten, maar Liverpool heeft twee wedstrijden minder. Alles kan dus nog. Dan zou een overwinning zaterdag lekker zijn. Helaas voor The Reds gaan zij op bezoek bij Manchester City. En laat die ploeg nu juist in de vorm van hun leven verkeren.

Zaterdag 13:30 uur: Manchester City – Liverpool

Arsenal richting de titel

Als Arsenal ooit kampioen van Engeland kan worden, dan is het dit seizoen. The Gunners staan er goed voor en hebben een mooie voorsprong op Manchester City. Maar ieder puntenverlies kan de situatie snel doen veranderen. Zaterdag staat er op papier een makkie op het programma. Leeds United komt dan op bezoek in het Emirates Stadium. Pakt Arsenal ‘gewoon’ de drie punten?

Zaterdag 16:00 uur: Arsenal – Leeds United

Bournemouth leeft onder hoogspanning

Het is zweten onderin de Premier League. Het gat tussen een degradatieplek en plek twaalf is slechts drie schamele puntjes. Bournemouth staat momenteel op zijn degradatieplek, maar kan bij winst op Fulham een enorme slag slaan. Fulham deed dit seizoen lang mee om Europees voetbal, maar is die hoop inmiddels verloren. Zij spelen de rest van het seizoen zonder zorgen en kunnen vrijuit spelen.

Zaterdag 16:00 uur: Bournemouth – Fulham

Laatste hoop op Europa

Voor Brighton en Brentford geldt hetzelfde als voor Fulham, al hebben zij nog een heel klein sprankje hoop op Europa. Zeker Brighton mag hopen. Zij staan gelijk in punten met Fulham, maar hebben twee wedstrijden minder. Op basis van punten mag Brighton zelfs nog dromen van Champions League.

Zaterdag 16:00 uur: Brighton and Hove Albion – Brentford

Degradatiestress

Crystal Palace tegen Leicester City is, ondanks de twaalfde plek van Palace, een ware degradatiekraker. Zoals eerder gezegd zijn de verschillen onderin extreme klein. De verliezer van dit duel heeft een serieus probleem. Crystal Palace kan met een beetje pech zakken naar een degradatieplaats. Bij winst nemen ze voorlopig wel afstand van de gevarenzone.

Zaterdag 16:00 uur: Crystal Palace – Leicester City

Wolves reizen naar Nottingham

Ook in Nottingham is de degradatiestrijd onderwerp van gesprek. Nottingham Forest staat momenteel veilig, maar het gat is slechts twee punten. Voor de bezoekers van zaterdag, Wolverhampto Wanderers, geldt een beetje hetzelfde. Zij staan op drie punten van de streep. Beide ploegen snakken dus naar resultaat.

Zaterdag 16:00 uur: Nottingham Forest – Wolverhampton Wanderers

Middenmoter Chelsea tegen Villa

Chelsea en Villa staan in punten precies gelijk in de Premier League. Beide teams hebben geen degradatiezorgen, maar spelen ook nergens meer voor. Voor Aston Villa is dat een prima prestatie, voor Chelsea is het gênant. Nog nooit gaf een ploeg zoveel geld uit in één seizoen en toch doet Chelsea niet mee om de prijzen en niet eens om Europees voetbal. Krijgen ze zaterdag een nieuwe dreun?

Zaterdag 18:30 uur: Chelsea – Aston Villa

West Ham ontvangt Southampton

West Ham United heeft ook een belabberd seizoen. Ze doen nog altijd mee in de Conference League, maar in de eigen Premier League gaat het slecht. Ze moeten alles op alles zetten om op het hoogste niveau te blijven. Voor tegenstanders Southampton is dat niet anders. The Saints staan laatste, maar door de kleine verschillen is er nog niets verloren. Wie van de twee slaat dit weekend een belangrijke slag?

Zondag 15:00: West Ham United – Southampton

Topper om de Champions League

We sluiten het Premier League-weekend af in Newcastle. Daar speelt het Manchester United van Erik ten Hag tegen Newcastle United. Een wedstrijd met serieuze belangen. Newcastle heeft drie punten nodig om aan te haken voor Champions League-voetbal. Manchester United heeft momenteel juist die plek in handen en moet hem zien te verdedigen.

Zondag 17:30: Newcastle United – Manchester United

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.