actueel background image

Poule B: Rekent Engeland af met vormdip?

14 nov 2022 | 13:01 0

Mocht Nederland de volgende ronde van het WK bereiken, dan ontmoeten zij een tegenstander uit poule B. De te ontlopen ploeg lijkt op voorhand Engeland te zijn. Naast de Engelsen maken Iran, Wales en de Verenigde Staten groep B compleet.

Favoriet in de problemen

Op papier kan er eigenlijk maar één ploeg eerste worden in deze groep en dat is Engeland. Zij waren onlangs nog bijna de beste van Europa. Op het EK 2020 (gespeeld in 2021) moesten de Britten na strafschoppen genoegen nemen met zilver. Maar een succesvol EK biedt geen garanties voor succes op het WK. Sterker nog: Europees kampioen Italië wist zich niet eens te kwalificeren.

Groep B WK 2022

Foto: BSR_AGENCY

Engeland is dus gewaarschuwd. Zeker gezien de huidige resultaten. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate zit absoluut niet in de beste fase uit de historie. De laatste zes wedstrijden werd er niet meer gewonnen. Met als dieptepunt de 0-4 nederlaag in eigen huis tegen Hongarije. Geen lekkere voorbereiding op het WK dus.

Jagers azen op prooi

Wales en de Verenigde staten hopen te kunnen profiteren van de zwakke vorm van Engeland. En waarom ook niet? Zij beschikken namelijk over sterspeler Gareth Bale. Bij zijn oude club, Real Madrid, stond hij liever op de golfbaan. Maar zodra hij het shirt van Wales aantrekt is hij weer de topper die hij ooit was en lijkt hij alles te willen geven. Hij wil op het WK laten zien dat hij nog steeds tot grote dingen in staat is.

Bale is niet de enige speler waar Wales de hoop op heeft gevestigd. Wales kan niet eindeloos putten uit een selectie met sterren, zoals Engeland, maar er zitten goede spelers tussen met een leeuwenhart. Zij zullen alles geven om de volgende ronde te bereiken. Die instelling heeft ze de afgelopen jaren vaker succes gebracht.

USA spirit

De Verenigde Staten staan niet bekend om het voetbal, maar de sport wordt in Amerika steeds populairder en ook de Amerikaanse spelers worden steeds beter. Inmiddels lopen er aardig wat Amerikanen rond bij Europese topclubs. Christian Pulisic van Chelsea is de meest in het oog springende naam. Maar hij is absoluut niet de enige speler om in de gaten te houden.

Wat te denken van Gio Reyna (Borussia Dortmund), Weston McKennie (Juventus), Oud-Ajacied Sergiño Dest (AC Milan) en natuurlijk FC Groningen-revelatie Ricardo Pepi. Tel daarbij de Amerikaanse spirit op en de andere landen uit de groep zijn serieus gewaarschuwd.

Omstreden Iran

Het meest besproken deelnemende land zit eveneens in groep B: Iran. Veel mensen zijn tegen deelname van Iran aan het WK wegens hun bemoeienis met de oorlog in Oekraïne en het duistere regime in het land. Voorlopig lijkt Iran gewoon aan de aftrap te verschijnen.

Wanneer we kijken naar het voetbal, zouden ze zomaar een gevaarlijke outsider kunnen zijn in groep B. Met spelers als Mehdi Taremi (FC Porto), Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen) en Feyenoorder Alireza Jahankbaksh hebben zij een paar aardige voetballer in huis. Veel spelers van Iran spelen in goede Europese competities en daarom moet je ze absoluut niet uitsluiten dat zij een serieuze rol gaan spelen in de groep.

Quoteringen

Lees ook meer over voetbalwedden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.