actueel background image

OranjeLeeuwinnen kennen EK-tegenstanders

29 okt 2021 | 10:14 0

Op donderdag 28 oktober 2021 heeft de loting voor het EK 2022 plaatsgevonden in het Engelse Manchester. De OranjeLeeuwinnen kwalificeerde zich eenvoudig voor het eindtoernooi en kennen nu ook de tegenstanders in de groepsfase. De selectie van bondscoach Mark Parsons zal in de groepsfase spelen tegen Zweden, Rusland en Zwitserland. Het EK 2022 zou normaliter een jaar eerder hebben plaatsgevonden, maar door de komst van het coronavirus werd het eindtoernooi uitgesteld naar 2022. Het toernooi start op 6 juli 2022 en duurt tot en met 31 juli 2022. De OranjeLeeuwinnen spelen de groepsduels in Sheffield en Leigh.

Concurrent Zweden

De Nederlandse damesvoetbalploeg start op 9 juli aan het eindtoernooi en treft direct de grote concurrent Zweden. De Zweedse damesploeg staat op de 2e plaats op de wereldranglijst en won zilver op de Olympische Spelen in 2021. In de Olympische finale ging de Zweedse ploeg onderuit na strafschoppen tegen de Canadese vrouwenploeg.

Op 13 juli staat het duel tegen de Russische ploeg op het programma. De Russen staat op de 24e plek en kunnen gezien worden als een gevaarlijke outsider. Het is ook gelijk het enige groepsduel dat Oranje zal afwerken in Leigh. Op 17 juli spelen de OranjeLeeuwinnen hun laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland in Sheffield. Het is zaak voor Oranje om bij de eerste twee ploegen te eindigen, want alleen dan kan de knock-outfase worden bereikt. De twee landen plaatsen zich direct voor de kwartfinale, waarin Frankrijk, Italië, België en IJsland de tegenstanders kunnen zijn.

Loting groepsfase EK 2022

Groep A: Engeland, Oostenrijk, Noorwegen, Noord-Ierland
Groep B: Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland
Groep C: Nederland, Zweden, Rusland, Zwitserland
Groep D: Frankrijk. Italië, België, IJsland

Wembley is het decor voor de EK-finale

De OranjeLeeuwinnen wisten in 2017 het EK-voetbal te winnen in eigen land. De damesploeg is dan ook al bijna vijf jaar regerend Europees Kampioen. Het EK-damesvoetbal moest worden uitgesteld vanwege de coronapandemie. De finale van het EK-vrouwenvoetbal zal op 31 juli worden gespeeld op Wembley. Het stadion in Londen was afgelopen zomer nog het decor voor de EK-finale bij de mannen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.