actueel background image

Oranje wil Argentinië in rouw dompelen

08 dec 2022 | 19:41 0

Acht landen maken nog kans op de wereldtitel. Vrijdag starten de kwartfinales van het WK 2022 met de kraker tussen Nederland en Argentinië. Kan Louis van Gaal ons land weer laten juichen of gooit superster Lionel Messi roet in het eten?

Vooruitblik

Het wordt hoe dan ook een heet avondje in Qatar. Argentinië is op papier de favoriet, maar dat lijkt puur op basis van het feit dat Messi bij de Argentijnen speelt. Als je kijkt naar de resultaten dit WK en de beide elftallen naast elkaar legt, heeft Nederland een goede kans op het bereiken van de halve finale. Wij voorspellen dan ook een zege voor het Nederlands elftal.

Oranje neemt wraak

Het Nederlands elftal en Argentinië hebben een bijzondere historie als het aankomt op WK-ontmoetingen. De wedstrijd in Qatar wordt de zesde ontmoeting op een wereldkampioenschap. De laatste keer dat we de Zuid-Amerikanen tegenkwamen was in 2014 in Brazilië. In de halve finale werden we toen verslagen na strafschoppen. Louis van Gaal wil vrijdag wraak voor die uitschakeling. Om wraak te nemen is het belangrijk dat Messi wordt afgestopt. In 2014 was het Ron Vlaar die daar een belangrijke rol in speelde. Wie neemt deze taak vrijdag op zich? Marten de Roon lijkt één van de opties om negentig minuten lang de schaduw van Messi te zijn. Maar je weet nooit met welke verrassing Van Gaal dit keer komt.

Oranje werkt vol vertrouwen toe naar de kwartfinale. “We hebben een droom, die we in drie wedstrijden kunnen laten uitkomen. We hebben honger, we willen succes”, aldus Virgil van Dijk op de persconferentie. Angst voor de Argentijnen is er absoluut niet, ook niet voor Messi. “Het is geen Messi tegen Nederland, maar Nederland tegen Argentinië. We zijn er klaar voor.”

Argentijnen moeten

Argentinië heeft nog niet kunnen imponeren op dit WK. Na een ongeslagen reeks van 35 wedstrijden voorafgaand aan het toernooi, ging het in Qatar direct mis tegen voetbaldwerg Saudi-Arabië. De Argentijnen herpakten zich vervolgens tegen Polen en Mexico. Zo werden zij toch nog eerste in de groep, zonder groots te voetballen. In de achtste finale was het wederom niet overtuigend. Australië werd verslagen, maar met de hakken over de sloot. Al telt tijdens het WK alleen de winst. Tegen Oranje wordt een ander Argentinië verwacht. Maar kunnen zij met de druk omgaan?

In Argentinië is de wereldbeker het enige dat telt. Die moet en zal gewonnen worden. Dat verwacht het hele land. De meeste druk rust op de schouders van Messi. Kan hij het waarmaken om eindelijk het WK te winnen met zijn land. Het is zijn laatste kans, want met zijn 35 jaar wordt dit zijn laatste WK. Dompelt hij Nederland in rouw of kan Oranje de interlandcarrière van Messi op pijnlijke wijze beëindigen?

Statistieken

– Oranje verloor nog niet dit WK en kreeg slechts 2 doelpunten tegen
– Messi en Gakpo scoorde allebei al drie keer in vier wedstrijden
– Oranje speelde al 5 keer eerder op een WK tegen elkaar
– De laatste kwartfinale tussen Nederland en Argentinië won Oranje (WK 1998)
– Argentinië werd 2x wereldkampioen (In 1978 en 1986)
– Oranje werd nog nooit wereldkampioen

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
09-07-2014
Nederland - Argentinië
0 - 0
21-06-2006
Nederland - Argentinië
0 - 0
12-02-2003
Nederland - Argentinië
1 - 0
31-03-1999
Nederland - Argentinië
1 - 1
04-07-1998
Nederland - Argentinië
2 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.