actueel background image

Ontketend Spanje wil Duitsland naar huis sturen

27 nov 2022 | 09:24 0

We sluiten het weekend af met een echte kraker. Duitsland neemt het op tegen Spanje. Twee landen die heel anders aan het toernooi begonnen. Duitsland geneerde zich door te verliezen van Japan. Spanje won daartegenover met 7-0 van Costa Rica. Geeft Spanje de Duitsers het laatste zetje of kunnen onze buren zich oprichten?

Vooruitblik

Voor Duitsland wordt het erop of eronder. Zij kunnen zich geen puntenverlies permitteren en dus moet er koste wat kost gewonnen worden. Klinkt simpel, maar dat is het zeker niet. Spanje heeft flink aan het zelfvertrouwen gewerkt en is in topvorm. Het vertrouwen van de Duitsers heeft daarentegen juist een flinke knauw gekregen. Bij de bookmakers is Spanje favoriet en daar sluiten wij ons bij aan. Duitsland gaat voor alles of niets en onze voorspelling is dat zij na twee wedstrijden de koffer alweer in kunnen pakken.

Spaanse furie

Spanje ging niet als grote favoriet naar Qatar, maar na de wedstrijd tegen Costa Rica is iedereen gewaarschuwd. Het team van bondscoach Luis Enrique speelt fris en aanvallend voetbal. Het team loopt over van het talent met spelers als Pedri, Gavi en Torres, aangevuld met ervaren spelers als Busquets, Azpilicueta en Laporte. De man waar het na afloop vooral over ging is Gavi. Hij is na zijn doelpunt tegen Costa Rica de jongste doelpuntenmaker ooit op een WK. De middenvelder schoot het record van niemand minder dan Pelé uit de boeken. De Duitsers kunnen de borst dus natmaken. Spanje wil zakendoen en zich tegen Duitsland al plaatsen voor de achtste finale. En daarmee direct een concurrent voor de eindzege naar huis sturen.

Duitse depressie

In Duitsland hangt de vlag er heel anders bij. De Duitsers reisden vol zelfvertrouwen af naar Qatar, maar daar is na de nederlaag tegen Japan niets meer van over. Tegen Spanje zullen zij zich moeten oprichten. De gedachten gaan al snel terug naar het vorige WK in Rusland. Ook toen ging Duitsland roemloos ten onder en konden zij na de groepsfase alweer naar huis. Om dat scenario te voorkomen moet er gewonnen worden van Spanje. Onmogelijk is niets in het voetbal. Tegen Japan was het voetbal van de Duitsers niet eens slecht. Met 74% balbezit en 25 doelpogingen is het een klein wonder dat ze verloren. Als de ballen er tegen Spanje wel ingaan, ziet de wereld er heel anders uit.

In Duitsland wordt er toch met angst en beven uitgekeken naar deze wedstrijd. In 1988 won Duitsland, West-Duitsland wel te verstaan, voor het laatst op een eindtoernooi van Spanje. Op EK 2008 en het WK 2010 waren de Spanjaarden te sterk. Ook aan de laatste ontmoeting in de Nations League hebben de Duitsers een zure nasmaak overgehouden. 6-0 werd het toen in Sevilla voor Spanje.

Statistieken

– Duitsland won van de laatste 10 ontmoeting met Spanje er slechts 2
– Spanje heeft met Gavi de jongste doelpunten maker op een WK ooit in het elftal
– Duitsland moet winnen van Spanje om in het toernooi te blijven
– Duitsland heeft met Youssoufa Moukoko de jongste speler van het toernooi
– Spanje werd in 2010 wereldkampioen, Duitsland in 2014
– De hoogste overwinning dit WK staat op naam van Spanje (7-0)

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
17-11-2020
Spanje - Duitsland
6 - 0
03-09-2020
Duitsland - Spanje
1 - 1
23-03-2018
Duitsland - Spanje
1 - 1
18-11-2014
Spanje - Duitsland
0 - 1
07-07-2010
Duitsland - Spanje
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.