Wedden op de Nations League

De UEFA Nations League is een relatief nieuwe voetbalcompetitie die de reguliere, vriendschappelijke interlands in Europees verband moet vervangen. Door er een trofee en een kans op deelname aan een EK of WK aan te hangen, staat er meer op het spel voor de landenteams. Ook wedden op de Nations League is een stuk interessanter, omdat zowel voetbalbonden als spelers deze constructie langzaam maar zeker hebben omarmd. In 2018 ging de competitie, waarin landen kunnen promoveren maar ook degraderen, van start. Aanvankelijk was er dus scepsis, maar de fans krijgen er uiteindelijk meer en spannender voetbal door te zien. Tevens is er het bijkomende voordeel dat nationale ploegen meer op elkaar ingespeeld raken richting een groot eindtoernooi zoals het EK of WK. Dit maakt wedden op de Nations League spannend en een leuke uitdaging.

Historie Nations League

De Nations League wordt om de 2 jaar gehouden en afgewerkt in het na- en voorjaar. Doordat de groepen zijn ingedeeld op basis van een ranking en er de mogelijkheid bestaat om door te stromen, lijkt de constructie enigszins op een kleinschalige landelijke voetbalcompetitie. Extra leuk om te wedden op de Nations League.

historie nations league

Portugal was op 9 juni het eerste team dat deze prijs omhoog kon houden, ten koste van Nederland (1-0). Frankrijk is de huidige titelverdediger, Les Bleus wonnen in 2021 de finale van Spanje. De Nations League staat dus niet geheel los van de eindtoernooien. Sterker nog, de play-off van de Nations League gaat om de allerlaatste EK- of WK-tickets.

Wedden op voetbal op de Nations League is een boeiende aangelegenheid, omdat er ook heel wat meer aanzien op het spel staat dan bij vriendschappelijke ontmoetingen. Die laten fans nog wel eens schieten, maar omdat er nu meer echte krakers op het programma komen te staan, vinden ze het weer interessant. Een potje om de eer van het Iberisch Schiereiland tussen Spanje en Portugal bijvoorbeeld. Of het met het oog op het WK interessante voorproefje van Denemarken tegen Frankrijk. Of de clash der Lage Landen Nederland-België. Daar wordt aandachtiger naar gekeken en meer op gewed. Er is een groter publiek, er is meer media-aandacht en de kersverse UEFA-prijs is aantrekkelijk voor spelers.

Wedden op Nations League – favorieten

De lijst met favoriete landen vertoont geen afwijking vergeleken met de toernooien en kwalificatieperiodes daarvan. Dat is goed te zien op het gekleurde kaartje op de Wikipedia-pagina van de Nations League: de sterkste landen zijn rood, het tweede niveau blauw, enzovoorts. Dat kaartje kan sowieso een handje helpen bij het wedden op de Nations League of tijdens eindtoernooien.

Favorieten wat betreft het wedden op de Nations League zijn het Frankrijk, Portugal, Engeland, Spanje en België die volgens veel bookmakers de beste kans maken om in de prijzen te vallen. Voor de tweede keer zelfs al, als dit wederom Frankrijk betreft. Maar het is zoals bij elke competitie of toernooi altijd verstandig om een schuin oogje op de outsiders, de zogenaamde dark horses te houden. Die verrassen óf door een voetbalreus te verslaan óf via een omweg een EK of WK te bereiken. In 2022 waren het Wales, Polen en Portugal die via de Nations League deelname aan het WK van Qatar veilig stelden.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op Nations League: eindoverwinning

De Nations League is bedoeld om meer kansen te creëren voor meer landenteams. Via allerlei achter- en zijdeurtjes is deelname aan een WK of EK – afhankelijk welk toernooi er in het eerste even jaar erop volgt – te verdienen. Wedden op de Nations League is daarom vele malen opwindender dan inzetten op zomaar een oefenpartijtje. Het verschil in spanning is ook te merken in de stadions.

In de tot nu toe jonge geschiedenis van deze competitie waren achtereenvolgens Portugal en Frankrijk de winnaars, de ontknoping van 2022 volgt in september van dat jaar, enkele maanden voor het WK van Qatar. Ook Nederland doet nog mee voor de eindoverwinning, dus deze datum mag met chocoladeletters in de agenda worden gekalkt: 22 september, 20:45, Nederland-België. Wie weet stoomt Nederland nu wel door richting finale, die in juni van 2023 gespeeld wordt.

Wedden op Nations League topscorer

Het is tevens leuk om te wedden op de Nations League voor wie een vooruitziende blik heeft qua talent. De uiteindelijke topscorer van het seizoen 2022-2023 speelt nu misschien nog wel op een lager niveau, wie weet?

topscorer nations league

In voorgaande edities waren het de Zwitserse Benfica-spits Haris Seferović (vijf goals) en het onlangs naar Manchester City verkaste Noorse fenomeen Erling Håland (eveneens vijf keer raak) die de meeste goals maakten. De tweede kent elke liefhebber wel, de eerste sprak voor die tijd minder tot de verbeelding. Het kan dus een gevestigde naam zijn, of een jongen die nog vlieguren aan het maken is in een jong elftal. Wat dat betreft is het ook leuk om de vaderlandse competitie in de gaten te houden. Een topscorerweddenschap is er één op de langere termijn, dus dieper in het voetbalnieuws duiken loont wellicht de moeite, vooral als je wil wedden op de Nations League.

Bookmakers

Via deze website kiezen spelers de bookmaker die het beste bij ze past voor het wedden op de Nations League. Deze worden hier niet alleen gelinkt omdat ze de vereiste licenties hebben, maar ook omdat ze ruimschoots voldoen aan allerlei andere eisen. Daarom zijn ze hier stuk voor stuk van een uitgebreide recensie en ranking voorzien. Onder het kopje bookmakers staan alle antwoorden op deze vragen:

  • Hoe betrouwbaar is de bookmaker?
  • Hoe veilig is het geld van een speler daar, en wat doen ze tegen criminaliteit en gokverslaving?
  • Hoe zijn de bonusvoorwaarden, is er bijvoorbeeld een instapbonus?
  • Hoe zijn de quoteringen oftewel hoeveel geld is er te winnen?
  • Wat zijn de betaalmogelijkheden?
  • Is er een bereikbare klantenservice en reageert deze snel?

Ook staat er informatie over de websites, de andere spellen en hoe deze wedkantoren tot stand kwamen, en wat voor reputatie ze hebben. Vanzelfsprekend zijn de rapportcijfers van alle op deze website genoemde bookies ruim voldoende, want bookmakers die de ranking niet overleven, komen er simpelweg niet doorheen.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga