actueel background image

Online platform organiseert het EK op FIFA 20

31 mrt 2020 | 08:28 0

Het online platform 433 liet vorige week al van zich horen toen het de #stayathomechallenge lanceerde. Het platform van Rogier Deelstra, Ralph de Geus, Juul Manders en Demy de Zeeuw zag de hashtag al snel populair worden. Dit kwam grotendeels doordat de filmpjes van wereldwijd bekende voetballers goed werden bekeken. Lionel Messi, Sergio Ramos en Frenkie de Jong lieten geweldige skills zien met een simpele toiletrol.

Het mediaplatform 433 is nu begonnen aan nieuw concept genaamd #433PlanB. Aangezien het EK 2020 met één jaar is verschoven, besloot het bedrijf om zelf een online EK te organiseren. Bekende voetballers vertegenwoordigen hun land op de Playstation via FIFA 20. Onder andere Romelu Lukaku (Belgie), Granit Xhaka (Zwitserland) en Ciro Immobile (Italië) strijden binnenkort om de EK-titel. Het toernooi gaat binnenkort van start. De voetballers spelen met een knock-outsysteem, waarbij de winnaar van de finale zichzelf Europees Kampioen mag noemen.

Opzet van het online EK 2020

De voetballers die hun land vertegenwoordigen spelen vanuit huis. Er strijden steeds twee deelnemers tegen elkaar. Alle wedstrijden worden live uitgezonden met commentaar. De eerste wedstrijden werden op 25 maart gespeeld en de finale staat gepland op 3 april 2020.

YouTube-kanaal van mediaplatform 433

Het mediaplatform zal alle wedstrijden gedurende het EK-voetbal op de Playstation live uitzonden via het YouTube-kanaal. De wedstrijden kan je ook op een later moment nog terugkijken via het YouTube-kanaal, Facebook of Instagram. 433 heeft op dit moment al ruim 26 miljoen volgers op de Social Media-kanalen. Het mediaplatform noemt zichzelf dan ook de grootste voetbalcommunity ter wereld.

Timothy Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah kwam kortstondig voor Nederland in actie op het voetbaltoernooi. De Nederlander werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Engelsman Todd Cantwell van Norwich City. Fosu-Mensah speelde met Bayern München en verloor met 1-3 van Borussia Dortmund. In de tweede ronde versloeg Cantwell ook de Belg Romelu Lukaku met 5-3.

Bekijk hieronder de wedstrijd:

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.